Prostia-imbecilitatea-complicitatea, groparii presei din România!

Verificare din trei surse OFICIALE … iată mare filozofie a presei! Verificarea! Principala obligație care dă rigoare, seriozitate și credibilitate profesiei de gazetar, jurnalist, reporter, cum vrei să-i spuneți!

Observ în ultima perioadă cum presa din România se sinucide asistat de un grup de idioți care confundă meseria asta, cu uriașe responsabilități sociale. Dincolo de faptul că se scrie extrem de prost, principalele surse de informare au ajuns: Facebook, Twitter și TikTock. Acestea au devenit surse “oficiale” pentru presa românească pretins de calitate, altfel total iresponsabilă. Motivațiile care țin de trafic, vizualizări, clickbait, pentru publicitate, nu fac decât să accentueze lipsa de profesionalism a celor ca se pretind jurnaliști, niște impostori traducători cu google din presa occidentală, capabili să abordeze, fără pic de reținere, absolut orice subiect.

Astăzi, 90% din conținutul presei din România reprezintă conținutul unei vidanje în care textele, comentariile și dezbaterile colcăie supoziții și presupuneri: “mai multe zvonuri”, “potrivit zvonurilor”, “informațiile sugerează”, “rămân doar zvonuri”, “potrivit blogului”, “a plănuit”, “ar fi folosit”, “ar fi utilizat”, “se crede că”, “este posibil să”, “se aude că”, “surse anonime afirmă că” … la care se adaugă avalanșele de poziții personale subiective, promovate de indivizi prezentați drept analiști, experți, specialiști, profileri etc., oameni care nu fac decât să colporteze cu o sinucigașă inconștiență strategia de manipulare globală promovată de mass media străine aflată în subordinea guvernelor care urmăresc interesele geopolitice ale marilor capitale occidentală.

De ce face presa românească acest grav deserviciu societății românești? În primul rând pentru că este lipsită de profesioniști. Apoi, pentru că profesia asta s-a îndepărtat de menirea pentru care a apărut: prezentarea ADEVĂRULUI, INFORMAREA și APĂRAREA INTERESULUI PUBLIC!

Astăzi, presa românească nu face decât să ascundă adevărul, să dezinformeze și să protejeze politicienii care plătesc cu zeci de milioane de euro din bani publici călcarea în picioare a interesului public!

În acest joc mizerabil, singura victimă este publicul mințit și condus într-o zonă de demență generalizată, tot mai departe de adevăr, de normalitate și încredere în tot ceea ce înseamnă instituții publice, clasă politică, mass media.

Cine/care sunt sursele dezinformării publice românești și mondiale de astăzi? Serviciile secrete americane, europene și românești. De unde știm asta? Din simpla urmărire a “știrilor” colportate la unison de mass media tot mai puțin libere, tot mai puțin critice, tot mai puțin … presă!

Dacă acesta este nivelul „CELUI MAI BUN PORTAL DE ȘTIRI”, vă imaginați cum arată celelalte publicații, dar mai ales pretinsele agenții de presă din România – niciuna cu corespondenți în marile capitale din Europa de Est și Asia?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Din presa românească, EU Centrală şi de Est, Multilateralism ... în doi, România. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Prostia-imbecilitatea-complicitatea, groparii presei din România!

 1. Vlad Tepes spune:

  Aveti dreptate !
  Noi cei din Tara sintem exasperati si renuntam tot mai multi la a mai pune mina pe telecomanda.
  Am vazut si eu la un ”post de televiziune” aberatiile privind pe presedintele Chinei si mi s-a parut o inseilare PROASTA SI INCOERENTA, facuta la ordin strain, al celor care aplica Chinei si conducatorilor ei acelasi scenariu ca si Rusiei.
  Iar viitorul apropiat va evidentia o intensificare a campaniei anti-chineze !!!
  In aceasta perspectiva China trebuie sa riposteze pe masura.
  Spre exemplu, ambasadorul roman la Beijing ar putea fi chemat sa dea explicatii cu privire la acest incident grotesc.
  Desigur ca replica va evoca ”libertatea presei” (trecind sub tacere dubla subordonate a multor ”ziaristi”)dar momentul va stirni reactii utile pentru aprofundarea scenariului si autorilor acestuia.
  Dusmanul TREBUIE SA STIE CA NU POATE INTINDE COARDA LA NESFIRSIT, IMAGININDU-SI CA R.P.CHINEZA AR PUTEA FI REIMPARTITA IN PROTECTORATE, ASA CUM CRED CA A PRICEPUT CA INCERCAREA DE A DEZMEMBRA RUSIA S-AR PUTEA SOLDA CU TRAVERSAREA ATLANTICULUI DE CATRE NISTE VECTORI FOARTE RAPIZI PENTRU A FI POSIBILA OPRIREA LOR.
  Situatia internationala se schimba cu o viteza imensasi in sensuri care cer reactie imediata si adecvata !

 2. andron spune:

  Corect,
  Am fost indus în eroare.
  O asemenea știre, cum să o dai către cititor fără o minimă verificare.
  O știre poate venii de oriunde, inclusiv de pe Facebook sau TikTock.
  Sigur nu mai există profesionalism. Totul e o fușereală. Toată lumea presei sigur caută cu asiduitate clicuri de deschidere/ citire, să îți sar în ochi/ să vezi, nimic.
  E o lecție pentru mine. E bine că ești și că vorbești.

 3. Mă mai gândesc la o altă variantă: nu poate fi exclus, ca o operațiune specială chineză în Taiwan să înceapă foarte curând, adică înainte de cel de-al 20-lea Congres al PCC din luna octombrie a acestui an.
  În acest sens, „umplutura” masivă referitoare la „demiterea” lui Xi Jinping devine de înțeles, reprezentând o încercare frenetică a americanilor de a zădărnici planurile de ultimă oră ale Chinei de a reuni țara. Fiindcă este imposibil să nu existe un alt substrat, mult mai profund, al celor întâmplate, decât prostia crasă a jurnaliștilor….

 4. Ion spune:

  Exact așa este ! Ce e trist e că generația tânără înghite pe nemestecate aceste informații, luandu-le de bune. Tineretul nu vede realitatea complexă și gravă în care trăim

 5. Am impresia că pe măsură ce s-au schimbat formele de guvernare, politicile, finanțele, economiile și legislațiile (inclusiv la nivel global, nu numai în România) jurnalismul de investigație a dispărut, deoarece analiza minuțioasă a acestuia aducea la suprafață nu numai abuzurile puterii, dar dezvăluia inclusiv diferite structuri și mecanisme mafiote care se desfășurau în anumite sfere ale conducerii statului. Încetând să mai existe chiar și-un cod deontologic al celor care încă mai practică această profesie, jurnalismul a devenit un fel de PR al instituțiilor de forță, care, din nefericire, reprezintă puterea reală (NU neapărat și la vedere) atât pe meleagurile autohtone cât și în multe țări ale lumii. Maeștrii condeiului s-au transformat în dulăi buni de asmuțit fie împotriva celor care se opun „normalității” impuse de pe la diverse organisme internaționale, fie împotriva națiunilor suverane „nealiniate” politicii de susținere a hegemonului planetar. E cazul Chinei, Rusiei, Iranului și altor țări care vor să se scuture de jugul colonialist, cum ar fi (ca un exemplu mai recent) Mexicul.
  Până mai alaltăieri, aceiași ziariști primiseră ordin să-i descopere președintelui rus o mulțime de boli incurabile, să-l portretizeze ca fiind în apropierea morții, astăzi, în schimb, venindu-i rândul liderului de la Beijing. Raisi a scăpat (deocamdată) să intre-n malaxorul minciunilor, dar bietul Ayatollah Khamenei a ajuns deja în „insectar” cu un ac înfipt în spate: https://www.g4media.ro/iran-ayatollahul-khamenei-grav-bolnav-si-a-anulat-toate-aparitiile-publice-surse.html
  Desigur, NU veți citi niciodată, spre exemplu, din ce fel de surse și-a obținut CIA banii ca să finanțeze forțele Contras opozante guvernului din Nicaragua, guvern identificat drept ostil intereselor americane de către administrația americană, sau pe ale cui finanțări a fost construit orașul Miami care dispune de cele mai multe instituții bancare de pe întreg teritoriul SUA (are concentrația bancară cea mai mare), dovadă că sume imense se „albeau” spre a fi canalizate apoi către diferite campanii electorale și societăți „caritabile”, atât de caritabile încât susțineau revoluții colorate, lovituri de stat, implementarea „democrației”, țin să precizez. 🙂
  Astfel de subiecte sunt considerate tabuuri.
  Par neverosimile atâtea incompetențe! Totuși, opinia mea este că prin seria de știri false, emise în special prin intermediul rețelelor de socializare, s-a dorit o discreditare intenționată a președintelui Xi Jinping. Altfel, ar fi destul de dificil de imaginat că autorii sunt atât de paraleli cu realitatea! Xi plătește prețul de a nu fi plăcut de toată lumea, de aceea occidentală în special, motiv pentru care reputația trebuie să-i fie călcată în picioare. Amintiți-vă de modul cum a orchestrat Allen Dulles îndepărtarea de la putere a colosalului Charles de Gaulle (spun colosal, fiindcă niciunul dintre președinții care i-au succedat în aceeași funcție, până în momentele actuale, NU au meritat nici măcar să-i lustruiască pantofii), pentru a deține întregul tablou a ceea ce se petrece astăzi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.