PIB-ul Chinei a crescut cu 5,3% în T1 2024

Produsul Intern Brut (PIB) al Chinei a crescut cu 5,3% în primul trimestru (T1) din 2024, ajungând la 29,63 trilioane yuani (aproximativ 4,17 trilioane USD) arată datele prezentate astăzi de Biroului Național de Statistică (NBS). De la un trimestru la altul, economia chineză a crescut cu 1,6%.

Directorul adjunct al NBS, Sheng Laiyun, a declarant că economia chineză a menținut în T1 un impuls de redresare, între factorii pozitivi evidențiați regăsindu-se: creșterea cererii de producție, ocuparea forței de muncă, prețurile stabile și creșterea încrederii pieței.

Potrivit datelor prezentate de premierul Li Qiang, în cadrul celei de-a doua sesiuni anuale a celui de-al 14-lea Congres Național al Poporului (NPC), cel mai înalt for legislativ al țării, China își propune o creștere a Produsului Intern Brut de aproximativ 5% în 2024, cu un deficit de 3%.

De asemenea, în acest an, China vizează crearea a peste 12 milioane noi locuri de muncă în zonele urbane, o rată a șomajului urban de 5,5%, un buget pentru apărare de 7,2%, și 11,7 milioane absolvenți de universitate.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, ANRPC 2024, China, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.