China reflectată în presa de la Bucureşti – 15.09.2011

ADEVĂRUL – Premierul chinez promite noi măsuri de ajutor pentru Europa

hina rămâne pregătită să ajute Europa în actuala criză a datoriilor, însă statele europene trebuie să recunoască statul de economie de piaţă funcţională pentru China, a declarat premierul Wen Jiabao, potrivit postului de televiziune american CNBC. Wen a declarat, la reuniunea de vară a Forumului Economic Mondial, în oraşul Dalian din China, că i-a transmis recent, într-o conversaţie telefonică, preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că statul chinez este dispus să investească mai mulţi bani în Europa. … (…).
Testul integral AICI

BURSA – China vrea să sprijine Europa, însă cere statut de economie de piaţă

China vrea să sprijine Europa în eforturile de ieşire din criza datoriilor, prin sporirea investiţiilor în regiune, însă ar vrea să primeas-că în schimb statutul de economie de piaţă, anunţă premierul chinez Wen Jiabao, potrivit RIA Novosti. „Am fost îngrijoraţi din cauza dificultăţilor pe care le întâmpină economia Europei şi ne-am reafirmat disponibilitatea de a sprijini majorarea investiţiilor”, a spus Wen, la forumul economic din Dalian. … (…).
Testul integral AICI

MEDIAFAX – Premierul chinez promite noi măsuri de ajutor pentru Europa şi face aluzii la condiţii

China rămâne pregătită să ajute Europa în actuala criză a datoriilor, însă statele europene trebuie să recunoască statul de economie de piaţă funcţională pentru China, a declarat premierul Wen Jiabao, potrivit postului de televiziune american CNBC. Wen a declarat, la reuniunea de vară a Forumului Economic Mondial, în oraşul Dalian din China, că i-a transmis recent, într-o conversaţie telefonică, preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că statul chinez este dispus să investească mai mulţi bani în Europa. Premierul a insistat, însă, ca UE să acorde Chinei statutul de economie de piaţă funcţională înaintea Organizaţiei Mondiale a Comerţului, decizie aşteptată pentru 2016. … (…).
Testul integral AICI

MEDIAFAX – Americanii par mai interesaţi de relaţia cu state asiatice decât cu cele europene

Peste jumătate dintre americani (51 la sută) consideră China, Japonia sau Coreea de Sud ca fiind mai determinante pentru „interesele naţionale” ale Statelor Unite decât ţările Uniunii Europene. Treizeci şi opt la sută dintre americani cred că Europa este mai importantă. (…) Conform studiului, americanii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani percep China mai favorabil decât cei mai în vârstă. În schimb, 63 la sută dintre americani consideră China drept „o ameninţare economică”. … (…).
Testul integral AICI

FINANCIARUL – China recomanda Europei sa nu astepte ajutor de la Beijing

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat la Forumul de vara de la Davos ca tarile europene trebuie sa se ocupe de reducerea cheltuielilor bugetare si de crearea locurilor de munca, nu sa astepte sprijin din partea Beijingului, scrie Bloomberg. „Inainte de toate, statele europene trebuie sa-si faca ordine in propriile lor case. Tarile dezvoltate trebuie sa promoveze o politica financiara si monetara adecvata. Esentiala este prevenirea extinderii crizei datoriilor in Europa”, a spus Jiabao. … (…).
Testul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – Forbidden City Chamber Orchestra

Stăncuţe se joacă în apă. Piesă din sudul Chinei, o zonă în care folclorul local a fuzionat cu cel al populaţiilor refugiate din nord. Jocul deasupra apei al stăncuţelor ce au supravieţuit iernii e tratat ca o metaforă a optimismului şi tăriei de caracter. Muzică pentru teatru de păpuşi. Teatrul de marionete are în China o tradiţie milenară. În provincia Shanxi din vestul Chinei, muzica destinată spectacolelor e caracterizată prin contrastul dintre pasajele rapide cu caracter eroic şi cele lente, cu o melodie simplă dar îndrăzneaţă. … (…).
Testul integral AICI

GÂNDUL – Impotenţa poate fi un semn al bolilor de inimă

Bărbaţii care se confruntă cu probleme de erecţie ar putea suferi de afecţiuni cardiovasculare. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Soochow University din Suzhou, China, care susţin că există o legătură între lipsa erecţiei şi bolile de inimă. Potrivit acestora, persoanele impotente prezintă un risc crescut de stop cardiac sau atac cerebral. Cercetatorii sunt de părere că arterele care irigă organul genital masculin cu sânge se blochează mai repede decât cele care transportă lichidul vital la inimă, semn că aceasta nu mai poate funcţiona la parametri normali. … (…).
Testul integral AICI

JURNALUL NAŢIONAL – China vrea să legalizeze răpirile

Autorităţile chineze vor să mo­difice legislaţia pentru a autoriza deţinerea unor persoane, fără a fi formulată vreo acuzaţie, pentru o perioadă de până la şase luni, în locuri secrete şi nu la Poliţie sau în închisori. Iniţiativa a fost aspru criticată de grupu­ri­le de apărare a drepturilor omului care cred, chiar dacă astfel de practici există deja, că noile legi ar da aparatului de securitate chinez libertatea de a proceda la „dispariţii forţate”, informează Agerpres. … (…).
Testul integral AICI

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.