China şi Rusia au blocat rezoluţia ONU legată de Siria

Rusia şi China au blocat adoptarea, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, a unei rezoluţii care să îi ceară preşedintelui Bashar al-Assad să renunţe la putere în urma masacrului din oraşul sirian Homs, potrivit Reuters.
În cadrul votului de sâmbătă, Rusia şi China şi-au folosit dreptul de veto pentru a bloca adoptarea rezoluţiei care ar fi asigurat Liga Arabă că Naţiunile Unite „sprijină în totalitate” planul Ligii de ai cere lui Bashar al-Assad să transfere puterea în mâinile unui deputat. Ceilalţi 13 membri ai Consiliului de Securitate au votat în favoarea măsurii.
Înainte de votul din Consiliul de Securitate, preşedintele Barack Obama a subliniat că rezoluţia trebuie să fie adoptată. Declaraţia preşedintelui american a fost făcută pe fondul masacrului de vineri, din localitatea siriana Homes, când peste 200 de persoane au fost ucise în urma unei intervenţii a trupelor guvernamentale. Obama a descris evenimentul drept „un atac de nedescris” şi i-a cerut preşedintelui sirian să cedeze puterea. … (…).
Textul integral pe HOTNEWS

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa românească, Rusia. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.