Volumul comercial China – Germania va depăşi 200 miliarde USD în 2012

Premierul chinez, Wen Jiabao, a declarat că speră ca relaţiile comerciale dintre China şi Germania să depăşească, în anul 2012, 200 miliarde USD, transmite agenţia oficială de presă chineză, Xinhua. Wen a făcut declaraţia în timpul vizitei, alături de cancelarul german Angela Merkel şi oameni de afaceri din ambele ţări, la Guangzhou, capitala provinciei Guangdong din sudul Chinei.
Este important pentru relaţiile economice şi comerciale dintre cele două ţări să fie desfăşurate cu respectarea principiului egalităţii, reciproc avantajos, a declarat Wen Jiabao, adăugând că există noi oportunităţi în cooperarea sino-germană, mai ales în domeniile tehnologice, conservării energiei şi protecţiei mediului. China va depune eforturi pentru a crea un mediu comercial deschis, transparent, eficient şi egal, dorind ca întreprinderile germane să îşi extindă investiţii în China, a mai spus Wen.
La rândul său, cancelarul Angela Merkel a declarat ca Germania doreşte să îşi extinde investiţiile în China şi salută prezenţa întreprinderilor chineze în Germania.
Premierul chinez şi cancelarul german au declarat că sunt interesaţi să dezvolte proiecte economice comune nu numai de explorare a propriilor pieţe, dar şi pentru explorarea pieţelor globale.
Cancelarul german, Angela Merkel, a efectuat săptămâna aceasta cea de-a cincia vizită în China de la preluarea mandatului, în anul 2006. Volumul comercial dintre China şi Germania s-a ridicat, în anul 2011, la 169,1 miliarde USD.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.