Economia Chinei va creşte cu 8,1% în 2012

Creşterea economică a Chinei va decelera la aproximativ 8,1% în 2012 şi va ajunge la 8,7% în 2013, a declarat Stephen Green, economist la Standard Chartered Bank filiala China.
Green a declarat pentru agenţia oficială de presă chineză Xinhua că activitatea de producţie din China nu are perspective optimiste în ciuda faptului că indicele managerilor de achizitionări (PMI) a crescut uşor în luna ianuarie.
Federaţia de Logistică şi Achiziţii a anunţat pe saitul propriu că PMI a crescut în luna ianuarie 2012 la 50,5%, cel mai înalt nivel din octombrie 2011. PMI a fost 50,3% în decembrie şi 49% în noiembrie, sectorul de producţie continuând să resimtă contracţia economică.
Stephen Green a mai apreciat că nivelul de creştere al PIB-ului Chinei va fi mai lent în primul trimestru şi va creşte treptat pentru a tinge la nivelul anului 2012 aproximativ 8,1%.
Economia Chinei a crescut cu 9,2% în, chiar dacă în ultimul trimestru a înregistrat o creştere de numai 8,9%, potrivit Biroului Naţional de Statistică (BNS). Creşterea trimestrială a fost cea mai lentă din raportată la ultimele 10 trimestre.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.