Întâlnire Wen Jiabao – Mahmoud Ahmadinejad

Premierul Wen Jiabao a declarat miercuri la Beijing în cadrul întâlnirii cu preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, că partea chineză se opune cercetărilor în domeniul armamentului nuclear şi posesiunii de astfel de arme de către oricare ţară din Orientul Mijlociu, transmite Radio China Internaţional. Beijingul susţine însă o abordare onestă şi obiectivă în dosarul nuclear iranian şi depune eforturi pentru promovarea soluţionării pe cale diplomatică a situaţiei, iar pentru realizarea acestui obiectiv, China va continua să menţină schimbul de opinii şi coordonarea cu Teheranul.

La rândul său, şeful statului iranian a afirmat că ţara sa doreşte întărirea cooperării cu China în domeniile comercial, energetic, investiţional, tehnologic, turistic ş.a., lărgind aria schimburilor şi în plan socio-cultural.
Iranul este ţară cu statut de observator în cadrul Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai(OCS). Preşedintele Ahmadinejad a sosit marţi seară la Beijing pentru a participa la lucrările summitului OCS. Liderul iranian va avea convorbiri şi întâlniri şi cu preşedintele Chinei, Hu Jintao şi cu alţi lideri de la Beijing.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Din presa chineză, Multilateralism ... în doi, OCS, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.