Xi Jinping cere continuarea luptei împotriva corupţiei

Xi Jinping_22.01.2013Liderul Partidului Comunist Chinez (PCC), Xi Jinping, a declarat că fenomenul corupţiei trebuie să fie combătut permanent. În luările de poziţie din timpul reuniunii Comisiei Centrale pentru Disciplină şi Inspecţie a PCC, Xi Jinping a arătat că lupta împotriva corupţiei este o sarcină complicată şi trebuie susţinută pe termen lung.
„Masa membrilor noştri este bună, dar trebuie să recunoaştem cu luciditate fenomenul corupţiei. Sunt condiţii de apariţie frecventă a fenomenului în anumite zone, unele cazuri majore de încălcare a legii având un impact negativ, situaţia anti-corupţie fiind încă acută. Trebuie să sancţionăm fiecare fenomen de corupţie, să pedepsim fiecare oficial corupt şi să eliminăm de la rădăcină tot ce dă naştere corupţiei, astfel încât să câştigăm încrederea oamenilor cu rezultate reale”.
Noul lider chinez a mai vorbit şi despre necesitatea de a consolida activitatea de supraveghere a liderilor guvernamentali şi de îmbunătăţire a mecanismului de promovare a activităţilor de guvernare.
„Publicul are încredere doar într-un guvern coerent, care îşi exercită puterea în mod adecvat. Ar trebui să continuăm să construim un mecanism de disciplinare şi de prevenire în vederea combaterii corupţiei. Membrii de partid ar trebui să ţină cont de faptul că nimeni nu se poate bucura de o putere absolută, mai presus de lege. Oricine îşi exercită puterea ar trebui să servească poporul, să fie responsabil pentru oameni şi să accepte conştient supravegherea poporului”, a mai spus Xi Jinping.
Potrivit Comisiei Centrale pentru Disciplină şi Inspecţie a Partidului Comunist Chinez, în anul 2012 peste 4.600 de funcţionari de la diferite niveluri au fost sancţionaţi pentru fapte de indisciplină şi corupţie.

REFERINŢE >>>
Oficialii chinezi au renunţat voluntar la sume şi bunuri de 771 milioane yuani
Patru arbitri de fotbal chinezi condamnaţi la închisoare pentru blaturi
China a executat doi foşti viceprimari, pentru că ar fi luat mită de 15,4 milioane de dolari
CHINA – 139.621 de cazuri de corupţie investigate
China 2010 – 146.000 de oficialii sancţionaţi, 5.373 urmăriţi penal

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.