Transformarea şi restructurarea guvernului chinez

Transformarea este esenţială pentru restructurarea guvernului chinez, a declarat Wang Feng (foto), adjunctul şefului Comisiei de Stat pentru Reforma Sectorului Public, preluat de Radio China Internaţional.
„Nu este corect sa vezi reforma administrativă ca un echivalent al restructurării aparatului guvernamental. Esenţa reformei administrative este transformarea funcţională. Fără o transformare funcţională, rezultatele restructurării nu pot dura, iar obiectivele reformei nu pot fi îndeplinite”.
Potrivit planului, două ministere din cadrul Consiliului de Stat vor fi desfiinţate, în timp ce mai multe departamente şi agenţii vor fi reorganizate. Cu toate acestea, sunt observatori care susţin că planul de restructurare este inconsistent şi prea lent. Wang Feng consideră că reducerea prea rapidă a numărului de departamente guvernamentale ar putea genera o serie de probleme.
Pe durata a trei decenii de reforme administrative, China a redus numărul de departamente din aparatul guvernamental central de la 52 la 25.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.