XINHUA – România implicată într-un scandal cu carne de curcan contaminată cu antibiotice

România este posibil să fie implicată într-un nou scandal alimentar după ce Germania a retras, miercuri, de pe piaţă pieptul de curcan care conţine reziduuri de antibiotice şi care care ar proveni din România, transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Informațiile au fost lansate de sistemul european de alertă rapidă a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, citat de presa locală. „Colegii mei sunt în anchetă şi vom vedea rezultatele în 4-7 zile”, a declarat oficialul, adăugând că anchetatorii s-au prezentat la unitatea în cauză, dar nu există nici o informaţie care să confirme că produsele au ajuns pe piaţă din România.
„Situaţia este sub control”, a subliniat Mănăstireanu, promiţând că „vă voi spune de unde este carnea după finalizarea anchetei”. Acesta a explicat că este vorba de un lot de carne cu reziduuri de antibiotice, care ar fi fost exportată din România şi care a ajuns în Marea Britanie şi Austria.
Potrivit sistemului european de alertă, pieptul de curcan conţine urme de enrofloxacina, un antibiotic folosit pentru tratarea diferitelor boli, inclusiv cele respiratorii, Salmonella, stafilococi sau hepatită. Prelevarea de probe a avut loc în Germania, pe 7 februarie, iar rezultatele au fost prezentate miercuri.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.