XINHUA – Şeful siguranţei alimentare din România demisionează pe fondul scandalului alimentelor

Prim-ministrul român, Victor Ponta, a acceptat demisia lui Mihai Ţurcanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmite agenţia oficială de presă chineză XINHUA.
Şeful Siguranţei Alimentelor, acuzat de gestionare ineficientă a crizelor în scandalul laptelui toxic, a luat decizia de a demisiona după o discuţie faţă-în-faţă cu primul ministru.
Vladimir Mănăstireanu, adjunctul lui Ţurcanu, a fost numit în funcţia de şef al instituţiei. Plecarea lui Ţurcanu a fost inevitabilă, în urma anunţului făcut, anterior, de primul ministru potrivit căreia ANSVSA va avea o nouă conducere.
„Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii şi cu preşedintele ANSVSA. Vom lua măsurile necesare pentru a restructura ANSVSA în partea de sus, astfel încât să se îmbunătăţească comunicarea, pentru a o face mai eficientă”, a declarat Ponta.
În realitate, primul ministru a fost foarte nemulţumit de gestionarea ineficientă a lui Ţurcanu în scandalurile alimentare recente, în special a scandalului laptelui toxic. „Este extrem de important pentru mine, în calitate de prim-ministru, că acest domeniu ar putea funcţiona foarte bine şi pentru a arăta că, atât pentru România, cât şi pentru Europa, pentru toţi cei care beneficiază de exporturile din România, să avem un sistem care functionează perfect”, a spus Ponta, adăugând, în acelaşi timp, nevoia autorităţilor de a fi stricte şi să dovedească credibilitate şi seriozitate în luarea de măsuri, evitând, în acelaşi timp să provoace panică.
Şeful Guvernului a subliniat că este important să nu afecteze interesele economice ale producătorilor, dar şi să fie evitat riscul de a fi generată „panică, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european”, de a nu face oamenii să creadă că „nimic nu mai este bun de consumat”. (…)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Din presa chineză, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.