UE şi China intensifică lupta împotriva contrafacerii băuturilor alcoolice

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, şi ministrul Administraţiei Generale chinez a Controlului Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei, Zhi Shuping, au semnat, marţi, la Beijing, o scrisoare de intenţie care vizează lupta împotriva contrafacerii în comerţul cu băuturi alcoolice.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Comisia Europeană, documentul precizează că ambele părţi recunosc importanţa tot mai mare a schimburilor comerciale bilaterale cu băuturi alcoolice, importanţa identificării originii şi apreciază ca importantă necesitatea cooperării în combaterea contrafacerii în acest sector.
„Este un pas înainte în creşterea eficienţei cooperării UE – China în lupta împotriva contrafacerii vinurilor şi sectorului băuturilor spirtoase, cu efecte pozitive asupra aspectelor economice şi comerciale, dar, de asemenea, în ceea ce priveşte sănătatea publică şi siguranţa alimentară. Acesta va aduce beneficii nu doar pentru producători, ci, de asemenea, şi pentru consumatorii chinezi, care vor continua să se bucure de produse sigure, diversificate şi de calitate”, a declarat comisarul Dacian Cioloş, după semnarea documentului.
Documentul prevede că ambele părţi sunt hotărâte să consolideze dialogul în cadrul parteneriatului strategic UE – China. De asemenea, să facă schimb de informaţii privind comerţul cu produse contrafăcute, care să permită adoptarea de măsuri eficiente pentru prevenirea şi combaterea acestuia. Identificarea practicilor frauduloase de falsificare, inclusiv falsificarea de certificate de origine, mărci de origine sau a altor documente însoţitoare similare pe teritoriul UE şi Chinei reprezintă o altă prevedere comună.

REFERINŢE >>>
Comisarul Cioloş a deprins lecţia chineză despre ciuperci
Comisarul Dacian Cioloş în Mongolia
INTERVIU – „Faptul că România este bine văzută în China deschide anumite uşi”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Europa - Asia, Români în China, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.