China va cheltui 100 de miliarde USD pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare

Tren de mare viteza in ChinaSursa: AGERPRES
China va investi mai mult de 660 de miliarde de yuani (peste 100 de miliarde de dolari) în 2013 pentru dezvoltarea infrastructurii de cale ferată, a anunţat joi compania de stat China Railway Corporation (CRC), informează Xinhua şi ITAR-TASS.
Către sfârşitul acestui an, conform unui plan aprobat de executivul de la Beijing, ar urma să fie date în exploatare circa 5.500 km de noi linii de cale ferată. Astfel, lungimea totala a căilor ferate din ţară va ajunge la 100.000 km, iar cea a liniilor de mare viteza va totaliza peste 10.000 km.
Din ianuarie până în iulie, potrivit datelor oficiale, CRC a investit 261,7 miliarde de yuani (circa 42,2 miliarde de dolari) pentru extinderea reţelei de cale ferată, ceea ce este cu 16% mai mult decât în aceeaşi perioada a anului 2012.
În martie a.c., în urma restructurării guvernului chinez, Ministerul pentru Căile Ferate a fost suprimat, iar funcţiile comerciale ale acestuia au fost transferate către gigantul de stat China Railway Corporation, în timp ce funcţiile administrative în gestiunea Direcţiei de stat pentru căile ferate de pe lângă Ministerul Transporturilor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.