XINHUA – Ministrul român al Agriculturii cere să nu se speculeze pe marginea scandalului cărnii de cal

Ministrul român al Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că scandalul cărnii de cal din Marea Britanie, în care ar fi implicat un măcelar român, ar trebui să fie analizat foarte atent, sperând ca mass-media să manifeste reținere în această problemă, transmite agenția oficială de presă chineză XINHUA.
„Mi se pare că România devine foarte rapid o țintă negativă în mass-media”, a declarat oficialul în cadrul unei conferințe care a avut loc la Târgul Internațional de produse Agricole și Alimentare Indagra de la București.
„Fac apel la mass-media și la toți cei care se grăbesc să arate cu degetul spre România să analizeze, în primul rând, lucrurile foarte atent”, a declarat ministrul Dan Constantin.
„Întotdeauna am spus că dacă este cineva vinovat în România, el sau ea trebuie să fie sancționați și interzis la a mai ajunge pe piața Uniunii Europene”, a declarat ministrul, adăugând că „deja efectuăm toate analizele necesare. Probele de lot din ianuarie, care par să fii fost contaminate, sunt păstrate de exportator”.
„Controalele sanitar-veterinare din România sunt foarte rigurose”, a explicat ministrul Dan Constantin, subliniind că „aceasta este un sector în care tarifele sunt foarte bune, produsele românești fiind foarte apreciate pe piața europeană”. Anul trecut, exporturile românești de astfel de produse pe piața europeană au fost în valoare de 250 milioane euro.
Două lanțuri de magazine din Marea Britanie au retras de la vânzare un lot de conserve de carne de vita feliată importată din România, care s-a dovedit a conține între 1 și 5% ADN de cal.
Pe de altă parte, în România, mii de kilograme de carne de pasăre a fost retrasă de la vânzare, în această săptămână, existând suspiciunea că este contaminată cu Salmonella.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.