Soția președintelui SUA a început o vizită de șapte zile în China

Michelle Obama, Beijing martie 2014Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a sosit, joi, la Beijing, începând o vizită de șapte zile în China, la invitația soției președintelui R.P. Chineze, Peng Liyuan. În timpul prezenței în China, Michelle Obama va avea întâlniri în cadru academic, dar și private, va vizita Muzeul Războinicilor de Teracotă de la Xi’an și centrul urșilor panda din Chengdu.

Cu ocazia vizitei ieșite din protocolul asiatic, unde doamnele președinților sunt extrem de discrete, prezența în China a doamnei Michelle Obama va produce o schimbare de imagine la nivel politic, după zeci de ani în care soțiile liderilor chinezi au fost aproape absente din spațiul public. Iată că, odată cu mandatul președintelui Xi Jinping, lucrurile se schimbă. Cu atât mai mult, nu este surprinzător să observ atenția cu care evenimentul este tratat de agenția oficială de presă chineză Xinhua, care a realizat un infografic special, în onoarea vizitei doamnei Obama, în care nu se face economie de superlative. Iată unele dintre ele: „Prima dintre toate << Primele Doamne >> care efectuează o vizită specială și individuală în China„, „Cea mai înaltă Prima Doamnă din istorie„, „Prima afro-americană Prima Doamnă a SUA” etc. … Michelle LaVaughn Obama.

Pentru a înțelege și mai profund intențiile de subtilitate a relațiilor chino-americane, vă invit să urmăriți o serie de imagini de arhivă, prezentate, azi, de Radio China Internațional. Subiectul, primele doamne ale SUA surprinse în diverse ipostaze, în vizitele oficiale întreprinse după anul 1972, când relațiile chino-americane au fost reluate. 6 Pat Nixon fed pigs during her visit to China in 1972 27 Pat Nixon paid a visit to sick children at a hospital in 19728 Pat Nixon visited the Forbidden City with then President Richard Nixon in Beijing in 1972 22 Betty Ford gets a dancing lesson from a group of female dancers at a performance academy in Beijing on December 3, 19755 Nancy Reagan, accompanied by then President Ronald Reagan, visited the Great Wall on April 19849 The Clinton family visited the Forbidden City in Xi'an on June 26, 1998 23 Hillary Clinton paid a visit to children at a hospital in Shanghai on June 30, 19984 Laura Bush learned to make noodles with Chinese chefs at a restaurant in Beijing on February 21, 20021 Barbara Bush and then President George H. W. Bush waved to the crowd at Tian'anmen Square in Beijing on February 25, 198910 U.S. First Lady Michelle Obama (C) and her daughters Malia (L) and Sasha visit the Mutianyu section of the Great Wall in Beijing, capital of China, March 23, 2014

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.