Țările BRICS vor lansa o alternativă la BM și FMI

Liderii țărilor membre BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) urmează să anunțe, săptămâna viitoare, intenția de înființare a unei bănci de dezvoltare și a unui fond de rezervă de urgență, anunță agenția de presă chineză Xinhua și postul oficial de televiziune chinez CCTV.
În cadrul celui de-al șaselea summit BRICS care se va desfășura, începând de marți, în Brazilia, și la care vor participa liderii BRICS, este așteptat să fie semnate documentele constitutive ale noilor instituții, după doi ani de negocieri dure.
Țările BRICS vor constitui un fond comun inițial în valoare de 50 miliarde USD, fiecare țară contribuind cu o sumă egală, urmând să genereze o concurență și alternativă la Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, instituții dominate de SUA și UE. De asemenea, țările BRICS va stabili un fond de urgență de 100 miliarde USD, care ar putea fi disponibile până în anul 2015, fond care să fie utilizat pentru sprijinirea oricăruia dintre membrii, în condițiile în care vor fi afectați de o ieșire bruscă a capitalului străin.

REFERINȚE >>>
Banca de Dezvoltare a ţărilor BRICS, proiect pentru 2014
Banca de Dezvoltare a BRICS, o alternativă la supremaţia FMI şi BM
România, cu faţa înspre ţările BRICS
BRICS – O altă variantă de a conduce lumea

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia - Pacific, BRICS, Din presa chineză, Rusia, Uniunea Europeană, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Țările BRICS vor lansa o alternativă la BM și FMI

 1. tony spune:

  Stimate Domnule Tomozei,

  Va multumim pentru informatiile Dvs. atat de utile. Consider ca napastuita noastra tara natala are sanse de a renaste doar intr-o lume multipolara, Iar BRICS ne ofera aceasta speranta, in special datorira Chinei, un prieten statornic al Romaniei.
  Pentru ca Dvs. sa fiti mai bine cunoscut in Romania, am sa-i sugerez Dlui Ion Longin Popescu, apreciatul jurnalist al revistei Formula As sa va ia un interviu.
  Sa speram ca vom afla si de bine din Romania.

  Doamne Ajuta-I pe Romani!

  Atanasie (Tony) Popescu, Ph.D.,
  Isanti, Minnesota, SUA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.