XINHUA – România trimite 41 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing

1 Romania la JOT Nanjing 2014Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat că va trimite 41 de atleţi care vor concura la jumătate dintre disciplinele Jocurilor Olimpice de Tineret programate la Nanjing (China), transmite agenţia de presă chineză XINHUA.
„Sper să reprezentaţi ţara pe culmile acestei competiţii olimpice”, a transmis preşedintele COSR Alin Petrache, în faţa delegaţiei României reunite la Centrul Olimpic din apropierea Bucureştiului, exprimând speranţa ca „o parte dintre atleţii români care vor merge în China vor reprezenta ţara şi la Jocurile Olimpice de la Rio şi Tokyo”.
„Voi sunteţi cea mai preţioasă comoară pentru noi, pentru sportul românesc. Cred că vă veţi întoarce din China cu medalii”, a declarat Petrache.
În cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, atleţii români vor concura la 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, ciclism, caiac şi canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tennis de masă şi tennis de câmp.

Potrivit COSR, la ceremonia de plecare a sportivilor români către Nanjing a fost prezentă şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Romania, Huo Yuzhen.
Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Nanjing se vor desfăşura în perioada 16 – 28 august. (Foto: COSR)

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa chineză, Români în China, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.