FOTO – Jocurile Olimpice de vară de Tineret, NANJING 2014, s-au încheiat

Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 5Jocurile Olimpice de vară de Tineret, NANJING 2014, s-au încheiat joi seara, după 12 zile de competiţii în care prietenia, noua imagine viitorului Planetei Pământ, a fost cu totul diferită de realitatea cotidiană, marcată de conflicte şi tragedii.
Jocurile Olimpice Nanjing 2014 au reprezentat un efort uriaş organizatoric, China achitându-se la superlativ de sarcina asumată ca ţară gazdă, ştafeta predată în această seară capitalei Buenos Aires (Argentina), viitoarea ţară gazdă a JOT 2018, fiind una dificilă. (Foto: www.nanjing2014.org)

Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 9Privind zi de zi evenimentul, cu precădere competiţiile atipice unei olimpiade, specifice jocurilor de tineret, am descoperit o imagine a viitorului de care lumea de azi este puţin conştientă. Tinerii, mai mult ca oricând, se plasează dincolo de orgoliile politice, de disputele etnice, de limbă sau gen, la Nanjing fiind conturat un nou Babilon social, lumea viitorului arătând că se poate trăi în linişte, concurând sau făcând echipă. Tinerii sportivi de la Nanjing sunt viitoarele generaţii ale Olimpiadelor tradiţionale, pe mulţi dintre ei urmând să îi revedem la Olimpiada de Vară din Brazilia din anul 2016. Atunci, mai maturi, mai realişti cu privire la lumea în care trăiesc, vor avea şansa unei reprezentări corecte şi profunde a calităţii de mesageri ai olimpismului, ai păcii şi prieteniei.

Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 6Alături de China, un excelent organizator şi o gazdă mereu primitoare, trebuie evidenţiată prezenţa României şi Republicii Moldova.

România a câştigat cinci medalii: 2 de Aur și 3 de Argint, la care se adaugă o a şasea – de aur, câştigată într-o probă mixtă. Medaliaţii României la JOT Nanjing 2014 sunt: Ștefania Adelina Dobre – Argint în finala de Judo categoria -63 kg, Denisa Tîlvescu şi Cristina Georgiana Popescu – Aur la doi rame fără cârmaci, Ciprian Tudosa şi Gheorghe Robert Dedu – Aur la doi rame fără cârmaci, Andrei Rareș Toader – Argint la aruncarea greutății, Alexandru Mihăiță Novac – Argint în proba de suliţă şi Ioana Teodora Gheorghe – Aur în proba de ștafetă 8×100 m mixt.

Republica Moldova a câştigat trei medalii: o medalie de Aur, una de Argint și una de Bronz. Medaliaţii R. Moldova sunt: Serghei Tarnovschi – Aur în proba de sprint kaiak-canoe, Tatiana Doncilă – Bronz în finala de lupte libere 46 kg şi Dmitri Ceacusta – Argint în finala probei de lupte libere 100 kg

Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 8La Jocurile Olimpice de vară de Tineret – Nanjing 2014 au participat 3.800 de sportivi din 204 ţări. Aceştia au concurat în 222 de probe, la 28 de discipline.

TOATE TITLURILE JOT NANJING 2014 AICICeremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 10Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 1 Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 4 Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 3 Ceremonia de inchidere JOT Nanjing 2014 2

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Înţelege China, Republica Moldova, Români în China, România, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.