Chinezi şi români la Radio China Internaţional, promotori ai Limbii Române

46 de ani de Limba Romana la Radio China International, 2014 2Îmbrăţişând şi ducând mai departe pasiunea pentru Limba Română, colegii chinezi şi români ai secţiei de limbă română din cadrul Radio China Internaţional au sărbătorit, azi, cu un pahar de şampanie şi vin românesc, 46 de ani de la prima emisie a secţiei.
Date fiind evenimenele din ultimele zile de la Beijing, din cadrul relaţiilor bilaterale la nivel înalt dintre China şi România, marcarea momentului aniversar a avut loc cu o întârziere facil de înţeles.
Prima emisiune în limba română la Radio China Internaţional a fost emisă la data de 29 august 1968, în cadrul acesteia fiind prezentat mesajul premierului Chu Enlai, în care era condamnată agresiunea militară a URSS asupra Cehoslovaciei, fiind afirmat, totodată, sprijinul Chinei pentru apărarea independenţei României.
Trebuie aduse mulţumiri celor care fac posibilă promovarea Limbii şi Culturii Române atât de departe de ţară, parte a gesturilor de prietenie pe care China le susţine pe relaţia bilaterală cu România.

REFERINŢE >>>
Limba ROMÂNĂ – 46 de ani la RADIO CHINA INTERNAŢIONAL

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, De departe ... România, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.