Jackie Chan: „Doresc ca şi în cinematografie să intensificăm schimburile dintre China şi România”

Jackie Chan in Romania, 11 septembrie 2014 ASursa: MEDIAFAX.RO
Actorul Jackie Chan, care va deschide Zilele Filmului Chinezesc la Bucureşti, a declarat, joi, că România este una dintre primele ţări din Europa de est care „a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină” şi că doreşte ca şi în cinematografie să se intensifice schimburile dintre cele două popoare.
Jackie Chan - Ziyi Zhang in Romania, 11 septembrie 2014 CLa conferinţa de presă, care a avut loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, au participat, printre alţii, actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang (foto), Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, Tong Gang, viceministru al Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China, şi Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România.
Tong Gang a prezentat, pe scurt, evenimentele care vor avea loc la Zilele Filmului Chinezesc.
„Noi dorim ca prin acest festival de film chinezesc să intensificăm comunicările dintre oamenii din China şi România în domeniul cinematografiei. Cât mai mulţi români să cunoască viaţa contemporană a chinezilor. Totodată, prin acest festival de film chinezesc dorim să intensificăm schimburile culturale dintre China şi România”, a declarat Tong Gang. (…)Jackie Chan in Romania, 11 septembrie 2014 BJackie Chan a ţinut să le mulţumească celor care l-au invitat la acest festival de film chinezesc şi a menţionat că ştie România prin intermediul sportivilor români.
„Cunosc România prin sportivii români: gimnastică, fotbal, tenis, deci prin aceste mijloace am început să cunosc România”, a spus actorul. De asemenea, acesta a menţionat că pe drumul de la aeroport spre hotel fanii l-au salutat şi a rămas surprins de acest lucru. (…)
Cele două staruri au venit la Bucureşti la invitaţia Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi a Casei Româno-Chineze, pentru a participa la deschiderea evenimentului Zilele Filmului Chinezesc, care va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.
De asemenea, Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Acceptând să fie ambasador cultural pentru România şi China, Jackie Chan crede că astfel „oamenii se pot înţelege mai bine unii cu alţii şi acesta ar putea fi un mod de a menţine pacea”.

Zilele Filmului Chinezesc se vor derula în perioada 11 – 22 septembrie, la Bucureşti, Craiova şi Arad, în organizarea Casei Româno-Chineze şi Ministerului Culturii din România, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din România şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China.

Textul integral AICI

REFERINȚE >>>
Jackie Chan va îmbrăca o ie tradițională la Zilele Filmului Chinezesc din România

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa românească, România, România - China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.