Ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, în vizită în China

Mircea DusaMinistrul român de Apărării, Mircea Dușa (foto), s-a întâlnit, duminică, la Beijing, cu vice-președinte Comisiei Militare Centrale din China, Xu Qiliang, informează Xinhua.
Subliniind că România este una dintre primele țări care au stabilit relații diplomatice cu China, Xu a declarat că R.P. Chineză vede România ca pe un prieten și un partener de încredere în Europa Centrală și de Est.
China acordă o mare importanță dezvoltării relațiilor militare cu România, a declarat Xu, adăugând că China este pregătită să consolideze schimburile și cooperarea cu România, astfel încât să fie întărită încrederea și înțelegerea reciprocă.
La rândul său, ministrul Mircea Dușa a declarat că forțele armate române și chineze au derulat cooperări strânse pe termen lung. Acesta a afirmat că, prin această vizită, efectuată în apropierea aniversării celor 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, România este dispusă să promoveze pe mai departe cooperarea militară bilaterală cu China.
China și România au stabilit relații diplomatice la data de 5 octombrie 1949, la patru zile după fondarea Republicii Populare Chineze.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale din România, Ministrul Mircea Duşa se va afla în Republica Populară Chineză, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie. Luni, 29 septembrie, ministrul apărării naţionale va vizita Comandamentul Diviziei 3, garnizoana Beijing, unde va participa la un exerciţiu demonstrativ. Marţi, 30 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale Bayi, din Beijing, ministrul Duşa se va întâlni cu omologul său, generalul Chang Wanchuan, membru al Comisiei Militare Centrale. Agenda oficială de discuţii cuprinde subiecte precum cooperarea bilaterală între cele două armate şi învăţământul militar. Programul zilei de marţi se va încheia cu participarea la recepţia organizată de preşedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, cu ocazia Zilei Naţionale.

REFERINŢE >>>
O delegaţie militară chineză se află în vizită în România
XINHUA – România va achiziţiona avioane F-16 folosite, din Portugalia

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.