Mariana Nicolesco în juriul Concursului Internaţional de Canto de la Ningbo

Mariana Nicolesco, in juriu la NingboCelebra soprană Mariana Nicolesco (foto) va participa la cea de-a șase ediție a Concursului Internaţional de Canto din China (CIVC), fiind invitată să facă parte din jurul competiției devenită tradiție în metropola Ningbo.

În prezentarea făcută de organizatorii evenimentului, Mariana Nicolesco este descrisă ca fiind una dintre sopranele aclamate în cele mai importante teatre de operă, cum ar fi Scala din Milano, Metropolitan Opera House din New York, la Munchen, Viena, Paris, Chicago, Hamburg, San Francisco, Caracas, Barcelona, Roma, Dresda, Tokyo, Veneția, Berlin, Toronto, Rio de Janeiro, Festivalul de la Salzburg, Festivalul Rossini Opera din Pesaro, Maggio Musicale Fiorentino, Martina Franca Festival, Festivalul Casals în Puerto Rico, precum și în cele mai renumite săli de concerte cum sunt Carnegie Hall din New York, Royal Festival Hall din Londra, Accademia Santa Cecilia din Roma, Concertgebouw din Amsterdam, Musikverein din Viena, Salle Pleyel din Paris sau Sala Mare a Conservatorului Ceaikovski din Moscova.

Organizatorii CIVC arată că Mariana Nicolaesco, prin „personalitatea ei irezistibilă, a captivat publicul din întreaga lume încă de la prima distribuție în Violetta din Traviata … rol pe care, mai apoi, l-a interpretat de două sute de ori”. Apreciată drept una dintre marile voci ale timpului nostru şi personalitate artistică de o incomparabilă generozitate, Mariana Nicolesco este deținătoare a titlului de Artist UNESCO pentru Pace și Ambasador onorific UNESCO.

În cadrul competiţiei din acest an, care se va desfășura în perioada 20 – 31 octombrie, au fost admişi și tinerii artişti români: soprana Silvia Micu, mezzosoprana Emanuela Pascu şi tenorul Adrian Dumitru.

Concursului Internaţional de Canto de la Ningbo, inițiat în anul 2000, se desfășoară odată la trei ani și este rezervat interpreților din întreaga lume cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani. În competiție, alături de arii de operă, participanții trebuie interpreteze o melodie din arta chineză din repertoriul pus la dispoziție.

Juriul din acest an este format din Yu Feng (China) – președinte, (în ordine alfabetică): Damon Nestor Ploumis (Grecia), Hermann Werner (Germania), Liao Changyong (China), Mark Gibson (SUA), Mariana Nicolesco (România), Mimi Coertse (Africa de Sud), Mireille Alcantara (Franța), Jean Bernard Thomas (Franța), Galina Pisarenko (Rusia), Kaludi Kaludov (Bulgaria), Vittorio Terranova (Italia), Zhang Liping (China).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din presa românească, Români în China, România, România - China și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.