Scandalul spionilor români sub acoperire, în presa chineză

Scandalul spionilor romani acoperiti in presa chineza„Premierul român respinge acuzațiile de „spion sub acoperire” ale președintelui”, titrează agenția de presă chineză Xinhua, arătând că Victor Ponta a declarat că afirmațiile președintelui Traian Băsescu sunt o „minciună totală”.
Potrivit agenției oficiale de presă chineze, prim-ministrul român a răspuns unor declarații făcute de Băsescu, luni seara, potrivit căruia Ponta a fost ofițer sub acoperire al Serviciului de Informații Externe din România (SIE), între 1997 și 2001.
„Acestea sunt numai minciuni”, a declarat presei Victor Ponta, când a fost întrebat despre afirmațiile președintelui. Ponta a subliniat că toți cei care încalcă legea, oricine ar fi, vor fi trași la răspundere de instituțiile responsabile în cazul în care există indicii în acest caz, dacă legea a fost încălcată, într-un fel sau altul.
Potrivit prim-ministrului, acesta a respectat în mod corespunzător legile țării, de la absolvirea Facultății de Drept, în 1995: „mi-am servit țara ca magistrat, ca deputat, apoi ca ministru, și voi face la fel și ca președinte al României”.

Traian Băsescu a susținut, luni seara, că Victor Ponta a fost ofițer sub acoperire al SIE. „Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer sub acoperire SIE între 1997 și 2001, el a fost ofițer SIE, ceea ce explică, de asemenea, promovarea sa de la Parchetul unei instanțe inferioare, direct la Parchetul General”, a declarat, la un post televiziune, Traian Băsescu, dușman politic al prim-ministrului în exercițiu.
În urma acuzațiilor președintelui, unii dintre adversarii lui Ponta i-au cerut să se retragă din cursa prezidențială în curs de desfășurare și să își dea demisia din funcția de prim-ministru, pentru că a încălcat Constituția în vigoare până în anul 2003. Potrivit acesteia, Ponta, în calitate de procuror la acel moment, nu avea voie să fie ofițer SIE.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în De departe ... România, Din presa chineză, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.