XINHUA – România susține liberalizarea comerțului Asia-UE

Summit Asia - Europa, Milano octombrie 2014România va susține soluțiile de liberalizare profundă a relațiilor economice dintre Asia și Uniunea Europeană, a declarat, joi, Președintele României, Traian Băsescu, înaintea Summitului Asia-Europa (ASEM), de la Milano.
Potrivit agenției de presă Xinhua, Traian Băsescu a declarat: „vom sprijini soluțiile care să conducă la o liberalizare cât mai profundă a schimburilor comerciale dintre Asia și UE”, subliniind că „summit-ul este important, deoarece discută rezultatele relațiilor economice și dezvoltarea durabilă din cele două regiuni”.
Summitul ASEM a început, joi, la Milano, pe ordinea de zi aflându-se îmbunătățirea conectivității și a cooperării economice și financiare între Asia și Europa, și coordonarea eforturilor pentru abordarea problemelor globale.
Inițiat în anul 1996, Summitul ASEM este o platformă inter-guvernamentală la nivel înalt pentru dialogul și cooperarea dintre cele două continente.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, De departe ... România, Din presa chineză, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, România, Uniunea Europeană, Veşti din China și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.