Al 6-lea Dialog Cultural Europa – China se desfășoară la București

Cea de a șasea sesiune a Dialogului Cultural Europa – China, eveniment organizat sub egida Rețelei Europene a Institutelor Culturale Naţionale (EUNIC) și Academiei Naționale de Arte din China (CNAA), a început, joi, la Palatul Parlamentului din București. (Sursa: CNTV.CN / Foto: Agerpres)

Agerpres_Dialogului Cultural Europa-China, Bucuresti octombrie 2014Ediția din acest an, coordonată de Institutul Cultural Român (ICR), va explora rolul și valoarea organizării spațiilor publice din Europa și China, și modul în care acestea pot contribui la bunăstarea și dezvoltarea comunităților urbane, a declarat Liviu Jicman, vicepreședintele ICR.
Reprezentantul EUNIC, Mary McCarthy, a declarat că la eveniment participă experți din China și Europa. La rândul său, Benoit Rutten, delegat Valonia-Bruxelles și președinte al clusterului EUNIC București, a arătat că sesiunea beneficiază de contribuția unui număr de 12 institute culturale.
Dialogului Cultural Europa China Bucuresti octombrie 2014 2Într-un interviu acordat agenție de știri Agerpres, președintele ICR, Lilian Zamfiroiu, a exprimat speranța ca „specialiștii europeni și chinezi să aibă un dialog de ​​succes, în care să analizeze provocările presupuse de crearea de locuri publice durabile, în mediul urban”.
Dialogului cultural european-chinez are loc anual, alternativ în Europa și China, prima reuniune având loc în 2008, la Beijing.

REFERINȚE >>>
Zgonea: Dialogul Cultural Europa-China – o recunoaștere a unei relații fructuoase dintre România și China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Europa, România, Veşti din China și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.