UE facilitează procedurile de acordare a vizelor Schengen pentru chinezi

Delegatia Comisiei Europene in ChinaEliberarea vizelor Schengen pentru solicitanții din China va fi realizată mai ușor, începând cu data de 27 octombrie, deoarece anumite categorii de călători din China vor fi scutiți de la prezentarea dovezii de rezervare hotelieră și a biletelor de avion, în momentul depunerii cererii, anunță Delegația Comisiei Europene în China. Acestă facilitare se va aplica solicitanților pentru vizite de afaceri, de formare profesională de scurtă durată, pentru participarea la evenimente culturale sau sportive și pentru vizitarea familiei sau prietenilor. Facilitatea nu se va aplica, pentru moment, celor care călătoresc în scop turistic.

„Sunt foarte fericită că turiștii chinezi sunt printre primii care se bucura de proceduri mai simple, atunci când aplică pentru vize europene. Uniunea Europeană și autoritățile chineze au împreună dorința de a facilita contactele umane care vor avea, de asemenea, un important impact economic”, a declarat Cecilia Malmström, comisar al Uniunii Europene pentru Afaceri Interne.

China este prima țară pentru care este introdusă o astfel de simplificare. Având în vedere că este o „abatere” de la practica obișnuită, decizia va fi implementat ca „proiect pilot” pentru o perioadă de probă de 6 luni. După această perioadă, impactul ar trebui să fie evaluat în funcție de solicitarea și refuzul de intrare. Pe această bază, UE va lua în considerare dacă renunțarea la rezervările de bilete de avion și pentru cazare la hoteluri ar trebui să fie prelungită, posibil, de asemenea, pentru turiști și pentru alte țări decât China.

Alte facilități care se vor aplica tuturor categoriilor de călători sunt: o singură copie după „hukou” (dovadă de domiciliu) va fi necesară în viitor (dar nu originalul), precum și dovada de solvabilitate care va trebui să fie valabilă doar pentru ultimele trei luni.
Sursa: Delegația Comisiei Europene în China

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.