ANUL NOU CHINEZESC | A început marele exod modern: 2,8 miliarde de călătorii în 40 de zile

Anul Nou chinezesc 0Chinezii au intrat în febra marii migraţii generate de Festivalul de Primăvară – Anul Nou chinezesc, Ministerul Transporturilor anunţând că se aşteaptă să fie înregistrate 2,807 miliarde călătorii, la care nu sunt adăugate traseele făcute cu autobuzele publice şi taxiuri.

Perioada marelui exod de 40 de zile (4 februarie – 16 martie), încadrează sărbătoarea Chunyun – Anul Nou, cel mai important eveniment tradiţional al chinezilor, similar cu întoarcerea în familie.
Pentru acoperirea numărului uriaş de cereri de bilete, au fost suplimentate cu 10% numărul trenurilor pe toate traseele din China, numărul celor care se vor afla pe drumuri fiind estimate la peste 700 de milioane.

Potrivit Comisiei Naţional pentru dezvoltare şi reformă din China, din numărul total, pentru 47,5 milioane de călătorii deja au fost cumpărate bilete de avioane. Administraţia Aviaţiei Civile din China a anunţat că, numai în prima zi din cele 40 de exod, au fost efectuate peste un milion călătorii prin intermediul a 12.500 zboruri. Air China, principala companie aviatică a ţării, a planificat 44.900 de zboruri în perioada Chunyun, cu 10% mai mult decât în 2014.

China Railway Corp se aşteaptă la înregistrarea unui număr de aproximativ 289 de milioane de călătorii, cu 26 de milioane mai mult decat anul trecut. Pentru asigurarea transportului, pe traseele feroviare chineze vor rula 3.063 de perechi de trenuri, cu 335 de perechi mai mult comparativ cu anul.

Începând cu 19 februarie, începe Festivalul de Primăvară – Anul Nou Chinezesc, până pe 7 februarie 2016 chinezii urmând să parcurgă Anul Caprei/Oii de lemn.
Surse: Xinhua, China DailyAnul Nou chinezesc 4

REFERINŢE >>>
Începe Anul Nou chinezesc – Festivalul Primăverii
Sărbătoarea Lampioanelor – finalul Festivalului de Primăvară
Spectacol de lumină pentru prima Lună plină din Anul Nou chinezesc

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Asia, China, Descoperind China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.