România are un copac în „Grădina Prieteniei UE-China” din Beijing

4 Copacul Romaniei, BSFU 12 mai 2015Parte a proiectelor bilaterale Uniunea Europeană – China, de marcare a celor 40 de ani de relaţii bilaterale, „Grădina Prieteniei UE – China”, unde România este reprezentată de un copac ginkgo a fost inaugurată, marţi, în cadrul Universităţii de Studii Străine din Beijing (BFSU).

Relaţia chino-europeană este reprezentată de 28 de copaci ginkgo, pentru fiecare dintre ţările membre ale Uniunii şi un stejar care simbolizează parteneriatul bilateral UE-China. Aşa cum am arătat, potrivit filozofiei chineze, Ginkgo Biloba simbolizează longevitatea şi tenacitatea, acesta fiind cultivat în China de peste 1500 de ani.7 Gradina Prieteniei, BSFU 12 mai 2015În cadrul unui program dedicat celor 40 de ani 6 Copacul Romaniei,  BSFU 12 mai 2015de relaţii bilaterale, alături de alţi diplomaţi europeni, Ambasadorul României în R.P. Chineză E.S. Doru-Romulus Costea a participat la ceremonia de inaugurare a “Grădinii Prieteniei UE-China” din cadrul Universităţii de Studii Străine din Beijing unde activează un profesor român şi studiază câteva zeci de studenţi din România.
De partea cealaltă, limba română este predată la BFSU din 1956, anul viitor urmând să fie marcaţi 60 de ani de studiu al limbii şi culturii române în China. BFSU este cunoscută în China şi la nivel internaţional drept “şcoala de diplomaţie chineză”, mulţi dintre absolvenţii de aici devenind diplomaţi de marcă ai marelui stat asiatic.

Designul „Grădinii Prieteniei UE-China” a fost realizat de o echipă din Polonia, întregul proiect fiind finanţat de Delegaţia Uniunii Europene în China şi Universitatea de Studii Străine din Beijing.

REFERINŢE >>>
UE – CHINA | “Prosperitatea noastră depinde de modul de dezvoltare al relațiilor comune”
China – UE accelerează negocierile în tratatul bilateral de investiţii
Martin Schutz: Dorim ca dialogul UE-China să nu fie întrerupt
UE-CHINA 40 DE ANI | Uniunea Europeană doreşte extinderea relaţiilor cu China
Relaţiile chino – europene, la noua aniversare a Uniunii Europene
Cea mai bună perioadă economică a Chinei, probabil, s-a încheiat
UE: China poate juca un rol important în conflictul ruso-ucrainean
UE – CHINA | Eliminarea barierelor este vitală pentru comerţ

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Asia - Pacific, China, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, Europa - Asia, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.