Sentimentul de teamă este tot mai prezent

Sfinxul romanilor - Sentimentul de teama este tot mai prezentPrivesc ce se întâmplă în România, cum Justiţia nu mai are legătură cu realitatea obiectivă ci cu interesele meschine de putere, cum aleşii neamului sunt tot mai goi de reacţii normale, de umanitate, cum masele de români sunt hipnotizate sub valurile de ură şi mizerie mascate priceput de falsul bine naţional. Când un om nu mai contează, noi toţi ceilalţi nu mai contăm.

Cei care au adus comunismul în România erau la fel de bineintenţionaţi cum sunt azi noii liberali dornici de ajungere la guvernare. Se pare că liberalii de azi fie au uitat, fie nu ştiu istoria fostului ministru comunist Lucreţiu Pătrăşcanu. Dincolo de el, au rămas cuvintele rostite la Cluj, în 1946: „Înainte de a fi comunist, sunt român”. Ce nu ştiu cei convinşi că azi fac bine, este că vor sfârşi la fel, zdrobiţi de mecanismele pe care le promovează.

Câţi dintre cei care distrug România de azi au curajul măcar să realizeze că înainte de a fi liberali, social-democraţi, magistraţi, militari, medici, profesori … sunt români?

Câţi dintre cei care sfârtecă România de azi mai au capacitatea de a înţelege că lumea s-a schimbat, că pe ruinele unei societăţi abuzate nu poţi dezvolta decât o ţară lipsită de valoare, de încredere, de viziune?

Ura din ochii şi acţiunile celor care azi domină spaţiul public din România este similară stalinismului. Azi nu mai eşti împuşcat. Azi, în democraţie, la fel ca şi atunci, îţi este interzis dreptul la intimitate, la dreptate, la adevăr. Căci adevărul este unul singur, iar statul român se îndreaptă implacabil spre dezintegrarea naţiunii române, a sentimentului şi mândriei naţionale … Iar în timpul acesta, tinerii sunt îndemnaţi să poarte ie, fără să le fie explicată valoarea şi sentimentele revendicate de această cămaşă a românilor.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Sentimentul de teamă este tot mai prezent

  1. Pingback: Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.