„Spartanii” reţinuţi de poliţia din Beijing

Spartani 1Zeci de tineri străini îmbrăcaţi în costumaţii de spartani au fost reţinuţi, miercuri, de poliţia din Beijing sub acuzaţia de tulburare a ordinii publice. Potrivit presei chineze, tinerii erau implicaţi într-o campanie de promovare comercială în zona Sanlitun, recunoscută pentru divertisment.

Spartani 2O serie de imagini apărute în presa din China îi prezintă pe tinerii străini în costume de spartan plimbându-se în public şi promovând cutii cu alimente, fapt care a atras un mare număr de curioşi, fapt „apreciat deranjant” de autorităţi. În aceste condiţii, Poliţia din Beijing a emis avertismente şi a cerut oprirea acţiunii. China Daily transmite că, în urma avertismentelor, o parte dintre tineri au fost reţinuţi şi escortaţi la Poliţie. Potrivit legislaţiei Chineze, cei care doresc să susţină acţiuni de stradă, indiferent de scop, trebuie să obţină o autorizaţie din partea autorităţilor.

Reacţiile în urma acestui eveniment nu au întârziat să apară pe site-urile de socializare chineze, opiniile fiind împărţite pro sau împotriva acţiunii de promovare sau intervenţiei poliţiei.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.