Cine ascunde probele din „Colectiv”?

imageTărăgănarea negocierilor politice, amestecul societăţii civile şi a „reprezentanţilor străzii” în decizii exclusiv parlamentare, susţin şi alimentează teoria potrivit căreia tragedia din Colectiv nu a fost un accident.

Producerea evenimentului, declanşarea spontană de proteste cu revendicări precise, arestarea în grabă a unor prezumtivi vinovaţi, promovarea unor false teorii şi servirea prin intermediul mass-media, exploatarea numărului în creştere a deceselor, încercarea de prelungire a manifestaţiilor de stradă, în ciuda diluării prezenţei, totul conduce spre un scenariu pregătit anterior în detaliu şi scăpat de sub control.

Politică pe cadavre carbonizate

Arestările nu rezolvă probleme, cum nu oferă nici răspunsuri privind strict evenimentul din „Colectiv”. Acestea, alături de toate informaţiile exploatate mediatic, nu fac decât să asigure „foamea” de circ. Despre imaginea României în lume niciun lider român nu mai pare interesat, câtă vreme, din nou, ţara este fals prezentată ca un spaţiu greu de controlat, impredictibil.

Manipulările din ultimele zeci de ore, privind numărul victimelor din prima seară se încadrează în scenariile de tip terorist, aplicate şi în 1989. La fel şi acuzaţiile aduse Ministerului Sănătăţii privind contactarea sprijinului extern. Toate converg spre intenţia nedisimulată de a afecta cât mai profund imaginea oponenţilor politici preşedintelui şi promovarea acestuia ca unic lider şi partener de dialog.

Dar preşedintele şi toţi cei care stau drepţi în faţa lui nu răspund unor întrebări esenţiale:

1. Care a fost motivul real care a condus la decesul şi intoxicarea celor prezenţi la eveniment?

2. A fost un accident sau o mână criminală?

La o săptămână de la tragedie să nu ai răspuns la cele două chestiuni confirmă interesul pentru exploatarea politică a evenimentului, nicidecum pentru aflarea adevărului.

Președintele Iohannis își anunță demisia

La fel ca şi în cazul răpirii jurnaliştilor, cel care pozează în coordonatorul naţional, este preşedintele, în spatele lui aflându-se o parte dintre servicii. În aceste condiţii, cât de naivi sunt cei din ţară şi din străinătate care ies în stradă?

REFERINȚE >>>
Experimentul România: tăcerea majorității, exacerbarea minorității
De la „guvernul meu”, la “România mea”, nu e decât un pas spre prăpastie!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cine ascunde probele din „Colectiv”?

  1. Pingback: “Incendiul din #Colectiv a fost planificat cu şase luni în urmă”. OPINIE contra intoxicărilor mafioţilor de presă (Moise Guran şi alţii) | VA RUGAM SA NE SCUZATI, NU PRODUCEM CAT FURATI!

  2. SISTEMUL MERITOCRATIC PRIN DEMOCRATIE DIRECTA,FARA POLITICIENI SI FARA PARTIDE POLITICE.

  3. Presedintele Klaus Iohannis este singurul,care poate salva Romania,daca pune accentul pe Sistemul Meritocratic,sa dizolve Parlamentul si sa scapam odata,pentru totdeauna,de acesti impostori,excroci,inculti,mincinosi,somnorosi si unii din ei interlopi si criminali,care voteaza legi,poporului roman.

    • cornel spune:

      Mai bine ati pune mina putin pe carte si ati mai studia putin gramatica si ortografia, ca altfel riscati sa ramineti ca Joiannis, abia apoi sa postati pubic. Va faultati singur, pina sa inceapa meciul, cel putin la nivel de imagine.
      Iar Joiannis nu poate pune accent pe meritocratie, unu, ca nu stie ce-i aia (el stie doar ce i se ordona de la Bruxelles si Berlin) si doi, el a pus accentul demult pe partea materiala a vietii pe aceasta lume, pe case, afaceri si conturi, lasindu-i pe altii sa se concentreze pe constringerile si avatarurile vietii de zi cu zi si pe avantajele „lumii de apoi”…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.