Filatelistul român Alexandru Bartoc, premiat la Beijing

Alexandru Bartoc, Beijing noiembrie 2015 BPreşedintele Fundaţiei Culturale „Bartoc”, fost vicepreşedinte al Federaţiei Filatelice Române, Alexandru Bartoc (în foto alături de prof. Luo Dongquan) a primit, la Beijing, o diplomă de excelență, în cadrul Expoziției Naționale de Filatelie China 2015, pentru panoul său intitulat „Primul zbor și zborurile ocazionale pe ruta București-Beijing”. Filatelistul român a participat la acest mare eveniment cu alte cinci panouri denumite „Prietenia româno-chineză reflectată în filatelie”. (Sursa: Radio China Internațional)

Panourile sale au fost apreciate de oficialitățile Federației Naționale de Filatelie din China și de numeroși filateliști chinezi. Expoziția Națională de Filatelie China 2015 a avut loc, în perioada 6 – 8 noiembrie la Beijing. La eveniment au fost expuse mărci poștale ale filateliștilor chinezi, dar și ale unor filateliști din Coreea de Sud și din România. (…)Alexandru Bartoc, Beijing noiembrie 2015 ATextul integral AICI

REFERINȚE >>>
O prietenie filatelică de 40 de ani, la ICR Beijing
Expoziţie filatelică românească, la Radio China Internaţional

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în China, De departe ... România, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Români în China, România, România - China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Filatelistul român Alexandru Bartoc, premiat la Beijing

 1. Flori spune:

  Multumesc,. Am crezut ca v-ati informat chiar daca sunteti departe de casa.

  • Dan Tomozei spune:

   Nu știu cum să primesc răspunsul dumneavoastră, ca un reproș sau ca o simplă constatare. Oricum, sunt convins că puteți înțelege distanța, dar mai ales faptul că tot ceea găsiți aici este muncă independentă, de informare publică și comentarii, lipsită de orice interferență din partea celor două state. La bună vedere.

 2. Flori spune:

  Am si eu o intrebare. Legat de tragedia de la Colectiv. Cei de la ambasada Chinei au avut vreo reactie, s-au implicat in vreun fel? Au aparut in public au zis ceva, au transmis condoleante? Au aparut chinezi acolo la Colectiv la locul tragediei? Era o curiozitate. N-au fost bagati in seama deloc la tv sau radio. Buna seara.

  • Dan Tomozei spune:

   Nu dețin aceste informații. Pot presupune doar că, la fel ca toate reprezentanțele diplomatice acreditate la București, s-au transmis mesaje pe canale de comunicare directe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.