Cătalin Beciu – ALDE: „Vă spun că v-au furat unii ţara, culmea, în timp ce i-aţi aplaudat”

Catalin Beciu_ALDE RomaniaVicepreşedintele ALDE, Cătălin Beciu (foto), a transmis public o scrisoare deschisă în care acuză poliţia politică dusă de DNA şi instituţiile statului împotriva investitorilor români şi capitalului românesc, pentru a face loc companiilor străine. 

Liberalul arată că, în condiţiile în care electoratul este indiferent la realităţile româneşti, cei care continuă să se lupte cu un sistem anti-românesc vor renunţa sau vor dispărea, ca urmare a arestărilor şi marginalizărilor. Cătălin Beciu vorbeşte clar despre relele care macină România: DNA, Preşedinţia, multinaţinalele şi influenţele guvernelor străine, alături de instituţiile de forţă ale statului. Iată mesajul integral al vicepreşeintelui ALDE:

„Oameni buni,
De un an mă tot framânt prin politica asta. Nu o fac pentru mine, ca n-am nevoie de nimic. O fac pentru ca îmi pasă de tot felul de lucruri, de care altora nu le mai pasă. N-are rost să le mai enumăr, că suntem satui de cuvinte mari. O mai fac şi dintr-un soi de orgoliu constructiv, pentru a mă ridica la standardul familiei mele. Aş vrea să fie mândri de mine. E greşit? Cred că nu.
Din poziţia pe care am ocupat-o am reuşit să fac multe lucruri pentru oamenii de afaceri din România. Poate că şi pentru alţii … N-am furat, n-am traficat, nu v-am făcut de râs. Nici colegii mei. Am contribuit cu toţii la relansarea economiei româneşti. Atunci, de ce ne lasaţi singuri în lupta cu fanarioţii ăstia? Nu vă pasă?

De doua luni încerc să vă spun că v-au furat unii ţara, culmea, în timp ce i-aţi aplaudat.

Aţi slavit anticorupţia care este îndreptată exclusiv împotriva capitalului românesc, pentru a-l distruge. Doar între 20 şi 30% din capitalul care circulă în România mai este autohton. Restul este străin. Toata ‘anticorupţia’ este concentrată pe ăştia 30%. Este normal? Pe bune? Adică nu multinaţionalele au luat tot, pe ordin de afară? Da cine, Voiculescu? Doar el? Ăilalţi nu au furat nimic? N-am niciun vecin care să fie acţionar la ALRO, Lukoil, OMV şi alţii. Ale cui sunt astea? Vântu a facut escrocheria secolului sau Volkswagenul Angelei Merkel? Unde sunt arestările, stenogramele ‘pe surse’ şi cătuşele DNA-ului nemţesc? Ei n-au? Sunt grijulii cu drepturile omului? Adică, doar la noi îi târâm pe unii cu cătuşe, prin faţa camerelor de luat vederi, după care îi torturăm puţin, până spun orice le cerem? Doar la noi urlă o cretină de procuroare la un martor, fără ca aia, procuroarea, să facă o mie de ani de puşcarie? Doar la noi lăsăm procurorii politicieni să ceară anularea imunităţii altora, în vreme ce ei au imunitate? La noi putem să umilim arestaţi preventiv, nevinovaţi până când o hotărâre definitivă arată altceva, ţinându-i, cu o nesimţire şi un tupeu inimaginabil, în nişte condiţii inumane? Ştiţi cât ar costa igienizarea celebrului ‘beci domnesc’? Douăzeci de mii de euro. De ce nu se face? Din două motive: tupeul incredibil al unora care vor să arate cât de şmecheri sunt şi nepăsarea voastră.

Ţineţi minte ce vă spun, că nu am de gând să o repet la infinit. Dacă şi acum acceptaţi acest uriaş deficit de democraţie doar pentru că circul este mult prea atractiv, eu şi alţii ca mine vom alege să ne vedem de viaţă, fireşte, după ce ne dau ăştia drumul de prin puşcării. Tupeul lor de borfaşi îi va impinge să se răzbune. N-au plăcere mai mare decât să umilească, să înspăimante şi să strice vieţi. O putem păţi şi noi, dar şi voi. Asta e. Aşa a ales România să se întâmple.

Ţara a ales să arate simpatie extremă pentru o instituţie care are obligaţia de a nu fi fost protectoarea tuturor golăniilor, după care să facă pe sfânta. Anchetează medici? Păi, să facem schimb de salarii între procurori şi medici, că medicii sunt mai importanţi. Să vedem unde se mută corupţia, după aia. Are Codruţa şcoală cât Irinel Popescu? Nu? Are aceeaşi importanţă în societate? Acelaşi răspuns, nu? Atunci de ce are salariul de cinci ori mai mare? Riscă? Ce? Hepatita C sau HIV-ul, cu care Irinel Popescu se putea infecta oricând – în timp ce salva (şi nu distrugea!) vieţi – sunt mult mai periculoase decât toţi anchetatii DNA-ului la un loc. Mii de medici sunt în aceiaşi situaţie. Vă pasă de ei doar când faceţi cancer? Profesorii nu sunt mai importanţi decât procurorii? Cât au salariul?

Cum s-a ajuns aici? Simplu: cu aplauzele românilor. Nimeni n-a observat cum au protejat aştia politicieni hoţi, pe care i-au şantajat ulterior, punându-i să dea legi în folosul procurorilor. D-aia se prescrie abuzul de drept într-un an, în vreme ce ai nevoie de cinci pentru a câştiga un proces âmpotriva statului. Tare, nu?
Închei, că am obosit.

Să recapitulăm.
1) Avem guvern fanariot, pus de Angelica, cu misiunea clară de a ne termina, aşa cum puteţi vedea şi din încercarea de a mări (prin taxe) preţul ambalajelor, doar pentru ca produsele alimentare româneşti să fie mai scumpe decât cele olandeze şi nemţeşti.
2) Cu Iohannis cred că va e clar, aşa că nu mai insist.
3) Sistemul bancar este al lor.
4) Instituţiile sunt ale lor, aşa că nu vă miraţi atunci când ANAF-ul rupe în două orice depozit de materiale de construcţii, că să îl închidă, exact cu trei luni înainte de sosirea unui retailer din Vest. Normal, dacă patronul rezistă atunci sigur e corupt, ceea ce înseamnă că vine şi restul caravanei.
Aşadar, părem terminaţi. Sigur? Nu.

Eu cred că mai avem o şansă, dar trebuie să întrerupem şirul ăsta de abuzuri. Trebuie să preţuim, din nou, drepturile şi libertăţile. Dacă nu le mai permitem astfel de mizerii, vor face pasul în spate.

Sunt laşi, chiar foarte laşi.
De aia sunt şi atat de salbatici …
Întrebarea e dacă sunteţi în stare. Sunteţi?
Eu sunt, dar e ultima încercare. Am obosit. Revoluţie, mineri, am prins de toate. Uneori îmi pare că a fost degeaba.

Dacă într-un an ne aflăm în aceeaşi situaţie, mă retrag. Ştiu ca n-o să fie nicio dramă. Nici nu mai revin. Va las cu DNAMANIA.
Faceţi cu ei uzine, ferme, baraje, spitale şi şcoli. Faceţi şi teatre şi muzee. Acolo, de pildă, în loc să socializeze, oamenii s-ar putea turna între ei. Eficientă maximă, nu?
Facem şi firme cu DNA – acţionar majoritar. Parcă le şi vad sigla pe cutiile cu lapte, pe conservele de peşte şi pe sticlele de ulei.
M-am enervat prea rău, aşa că mă opresc.”

Cătălin Beciu a fost Secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cătalin Beciu – ALDE: „Vă spun că v-au furat unii ţara, culmea, în timp ce i-aţi aplaudat”

  1. Nik spune:

    ”3) Sistemul bancar este al lor.”? Chiar asa mitica? Adica,in anii 90′ romanasii nostri au devalizat si falimentat 20 de banci (!!!),si te miri ca au aparut (necesitate!) alte banci? Tu te auzi ce vorbesti beciule? Adica NOI (citeste coruptii din politica,gen ALDE) ne-am distrus sistemul bancar dar altii sunt de vina? Medicii sunt mai importanti decat procurorii? Ce vorbesti musiu? Ca ”alde” voi oricum va tratati afara.In schimb un procuror ”de afara” nu poate ancheta aici….pricepi? Sau iti mai explic odata? Oricum,prin iesirea ta de acum,anul de gratie 2017,ianuarie,impotriva manifestantilor,nu ai demonstrat decat ca esti inca un derbedeu ajuns in politica EXCAT in partidul cu densitatea cea mai mare de hoti.ADICA ACOLO UNDE SE SIMTE EL CEL MAI BINE! Si ai facut ”extraordinar” de bine propriului partid…Atat de bine incat singurii care ”iti dau dreptate” pe FB sunt doar profile dubioase,facute in graba,cu zecile….dar cu zero continut si identificare….Cam astia sunteti voi,ba! O gasca de nenorociti frustrati ca altii au alte pareri…Si ca DNA se uita prea atent la voi….HA HA HA HA HA HA HA HA……

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.