Profesioniștii din Justiție umiliți de … Cameliile Bogdan

Camelia Bogdan LUJUROCând un magistrat, pe mâna căruia se află destine, se comportă la fel cum a demonstrat judecătorul Camelia Bogdan în fața Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reunit ieri, JUSTIȚIA din România este într-un periculos proces de decredibilizare. Judecătorul Camelia Bogdan, devenită celebră după dosarul „Telepatia”, soldat cu pedepse însumate la mai multe zeci de ani de pușcărie și zeci de milioane de euro, este un fenomen aproape imposibil de caracterizat în mod decent. Este o rușine și o umilință a sistemului de drept din România!

Problemele din interiorul ministerului public românesc sunt mai grave decât obsesia președintelui pentru turism oficial, mai grave decât lipsa de decență a soției președintelui, mai grave decât obsesia pentru putere a serviciilor! Pentru că problemele din Justiția românească duc România în situația în care nu mai poate avea un mecanism de auto-protecție în fața abuzului, prostiei, incompetenței răului și imposturii.

Citind pe luju.ro stenograma ședinței Consiliului Superior al Magistraturii am înțeles încă odată de ce societatea românească, România ca națiune, se află în starea degradantă continuă. Dialogul dintre judecători Consiliului cu un judecător al Curții de Apel București este halucinant, obositor, însă lectura merită întreaga osteneală. Trebuie să înțelegem țățismul, obrăznicia, decadența, lipsa de măsură și superioritatea fără temei din societatea românească.

Pe de altă parte, cum poate funcționa decent, cum poate fi salvat un sistem public în care majoritatea funcționarilor sunt decenți, dar complici prin tăcere? La fel ca în orice alt caz, fie politică, fie administrație, doar din interior se poate spăla rușinea Justiției din România.

Despre Dan Tomozei

jurnalist din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din presa românească, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.