Televiziunea Română în serviciul propagandei americane anti-românești!

Hans Klemm, TVR 01.07.2016 - asta este datoria mea in calitate de ambasador SUA in RomaniaRușinoasă, umilitoare și dezgustătoare prestația Televiziunii Române care a transformat un serviciu public de comunicare într-un mecanism de propagandă, manipulare, atac și diversiune americană la adresa României! Interviul luat trimisului SUA la București, cu ocazia zilei de 4 iulie, se constituie în cea mai recentă probă de nerușinare și confirmare a încălcării regulilor diplomatice internaționale, o confirmare că SUA au trimis în România un individ care are ca misiune imixtiunea în viața politică, economică, socială și media! Într-un stat demn și responsabil, Hans Klemm ar fi fost deja expulzat cu întreaga echipă!

O să urâm SUA, mai mult decât Rusia!

Interviul acordat de Hans Klemm (AICI) a fost pregătit de TVR pentru a da posibilitatea trimisului SUA de a-i ataca pe toți cei care iau poziție în România în fața abuzurilor diplomatice și politice americane. Nemaiputând de grija trimisului american, TVR a menționat numele fostului președinte al Româniai, Traian Băsescu, al președintelui Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, al fostului ministru de Externe, Titus Corlățeanu, pentru a evidenția o parte din vocile critice care deranjează liniștea americană în România. Prin această atitudine jurnalistică grețoasă, TVR nu doar că a atacat România, însă în loc să condamne abuzul diplomatic american l-a încurajat.

Convenția Relațiilor Diplomatice de la Viena, din anul 1961, arată că activitatea diplomaților trimiși la posturi se derulează:

„Without prejudice to their privileges and immunities, it is the duty of all persons enjoying such privileges and immunities to respect the laws and regulations of the receiving State. They also have a duty not to interfere in the internal affairs of that State.” – Art. 41.1.

„Fără a pricinui vreo daună privilegiilor şi imunităţilor lor, este datoria tuturor persoanelor care se bucură de astfel de privilegii şi imunităţi să respecte legile şi reglementările statului care i-au primit. Aceștia au, de asemenea, obligaţia de a nu se amesteca în afacerile interne ale statului” (respectiv).

Cehul “penibil”, sârbul “schizofrenic”, ungurul “dictator neo-fascist” şi diplomația americană

Cu toate acestea, Hans Klemm nu are rețineri și nu este contrazis de TVR atunci când afirmă că este in interesul parteneriatului SUA-România să intervină în viața internă a României, să convoace la ședințe miniștri, instituții românești de forță, să dea indicații și ținte de urmat, să îi laude, premieze și promoveze pe cei mai obedienți înalți funcționari români. Atitudinea TVR este o rușine la adresa demnității românilor!

Hans Klemm, TVR 01.07.2016 - Basescu, Tariceanu, ATACURI„Eu cred, Guvernul SUA crede – pentru că vorbesc în numele Guvernului SUA, nu al meu – că este în interesul SUA și al parteneriatului nostru strategic să fac anumite observații în mod public. Asta e datoria mea în calitate de ambasador al SUA în România”, a spus Klemm.

Interviul televiziunii publice din România vine să confirme și o parte din proiectele SUA pentru țara noastră, acestea fiind legate de stimularea și transformarea anumitor grupări ale societății civile în actori politici, dar și acordarea unei mai mari atenții presei românești care este dominată de „războiul propagandistic rus”:

„Am încurajat presa românească să fie sceptică, să pună sub semnul întrebării afirmaţiile canalelor media ruseşti cu privire la intenţiile Rusiei în Europa şi în România. Cel mai bun mod de contracarare a propagandei sau informaţiilor false este prezentarea adevărului. Aceasta este atât responsabilitatea presei, cât şi a liderilor români şi americani. Desigur, şi noi avem un rol de îndeplinit în acest sens.”

Hans Klemm, TVR 01.07.2016 - Propaganda rusa in media romanestiMăcar în parte, putem fi de acord cu Hans Klemm atunci când vorbește despre necesitatea prezentării adevărului, adevăr care obligatoriu include și uriașa manipulare pe care SUA o duce, nu doar în România, pe teme care vizează corupția, clasa politică românească, relațiile cu Rusia, China etc.

Interviul trimisului american a comportat o coincidență pe subiectul mass-media românești. Acordat vineri, 1 iulie, acesta s-a suprapus cu scrisoarea trimisă de Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, președintelui Klaus Iohannis, în care se cere protejarea presei românești în fața propagandei rusești! (AICI). Jucan susține exact cele promovate de Klemm și anume pericolul care vine de la Est:

„… influențele politicilor estice sunt tot mai vizibile și acționează prin mecanisme tot mai sofisticate, greu de detectat la nivelul cetățeanului care nu este la curent cu metodele de manipulare a opiniei publice” – Valentin Jucan.

Jucan s-a afirmat de multă vreme ca unul dintre funcționarii publici care abuzează de poziția ocupată fără să fie sancționat de nimeni, pentru că în România există libertatea de a face orice, atunci când ai rol de executant, de promotor al intereselor străine. (AICI)

Atitudinea umilă în faţa occidentului, falimentul politicii est-europene

Revenind la interviul luat de TVR trimisului SUA, este de subliniat că acesta a descris plaja de acțiune a luptei anticorupției din România, una care va dura până la schimbarea generațiilor.

„… este o luptă care va dura un deceniu, o generaţie, şi încurajez legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României, în loc să submineze legislaţia deja existentă.”

Altfel spus, americanii așteptați să scape românii de sovietici vor încheia misiunea în România abia după ce toți cei care gândesc altfel decât impun ei vor dispărea, fie din viața publică, urmare a slecției anticorupție sau izolare și acuzații de antisemitism, anti-europenism, anti-americănism, anti-democrație etc., fie ca urmare a dispariției biologice.

Succesiunea va fi asigurată, potrivit oficialului american, de actualii lideri ai străzii, de societatea civilă agreată, controlată prin fonduri străine. Și din nou coincidență!

Hans Klemm, TVR 01.07.2016 - coagularea strazii in formatiuni politiceÎnaintea interviului difuzat de TVR, societatea civilă românească agreată a fost convocată în ședință pentru a se pune bazele unei viitoare formațiuni politice, posibil lider urmând să fie Nicușor Dan, marea surpriză a alegerilor locale din București. (Detalii AICI)

Hans Klemm susține că „guvernarea deschisă, o societate civilă puternică, toate acestea sunt foarte importante pentru o democraţie puternică”, pentru că numai așa se va ajunge ca „românii, copiii şi nepoţii lor să poată trăi într-o Românie liberă (n.m. – !!!) şi prosperă”.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Televiziunea Română în serviciul propagandei americane anti-românești!

  1. Mariana spune:

    Ce face ambasada SUA la Bucuresti nu se poate numi diplomatie. Ne desconsidera ca stat si ca romani desi noi ne-am dus catre ei in NATO si, chipurile ne-au facut un favor ca ne-au primit. Dar si rusii ne-au cedat prea usor la Malta si dupa aceea. Membrii ambasadei americane si FBI-istii de la DNA isi fac jocurile in tara noastra si dau ordine si dispozitii politicienilor si guvernantilor nostri de parca a m fi sclavii de pe plantatiile lor de acum 200 de ani. Se amesteca fara jena contrar statutului lor diplomatic in problemele interene, politice si mai ales in justitie, Unde sunt ONG-urile care apara democratia si neamesteul in treburile interne, am devenit rusinea Europei si de aceea nu se mai uita nici un sef de stat la noi in cadrul reunilor de la Bruxeles.

  2. Stan spune:

    Prin anii 1995-99 mergeam de 4th of July in Parcul Herastrau pentru a sarbatori cu americanii din Romania Ziua independentei : Si erau mii de oamenii cu pleduri, cu prosoape pe spatiul verde.. Ce vremuri !!! Atunci pro-americanismul in RO tindea spre 90 %. Atunci ambasadorii americani nu intrau cu „cizmele sovietice” in treburile interne ale Romaniei. Cat o mai fi proecentul azi ??? 40 % ???

  3. Stefan spune:

    Domnule ambasador, din tot ce ati declarat rezulta foarte clar ca dumneavoastra nu prestati o activitate dlomatica ci cu totul altceva care excede prevederilor cartei ONU sunteti un guvernator care conduceti peste capul inetreselor poporului roman.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.