“Oraşul interzis” a desfiinţat casa de bilete

Cel mai căutat obiectiv turistic din Beijing, Muzeul Palatului sau “Orașul Interzis” a desfiinţat, marţi, casele de bilete, urmând ca începând de azi toate biletele de acces să fie vândute numai pe Internet, în limita maximă de 80.000 pe zi. Biletele puse la dispoziţie pentru miercuri, 11 octombrie 2017, au fost vândute în numai două ore!

Potrivit administratorilor “Oraşului Interzis” vânzarea online a biletelor a început la sfârşitul lunii septembrie 2011, când au fost vândute doar 287 de bilete, pentru ca în luna august 2017 să se ajungă ca 77% dintre bilete să fie rezervate online.

Povestea Palatul Imperial din Beijing al Dinastiilor Ming şi Qing

Limitarea numărului de vizitatori zilnici la 80.000 a fost impusă începând din luna iunie 2015, ca urmare a necesităţii de a proteja palatul imperial. Recordul absolut al numărului de vizitatori a fost înregistrat la data de 2 mai 2014, când au fost vândute peste 120.000 de bilete. (în dreapta, ultimul meu bilet tradițional de acces utilizat la finalul lunii septembrie)

Anterior, începând din ianuarie 2014, “Oraşul Interzis” a fost închis publicului în zilele de luni, pentru derularea activităţilor de întreţinere şi curăţenie, în condiţiile în care ultima mare acţiune de restaurare a avut loc în 1980.

FOTO – Oraşul Interzis, două dinastii imperiale

Începând din 2012, anual “Oraşul Interzis” a fost vizitat de peste 15 milioane de persoane, pentru ca în 2016 să ajungă la peste 16 milioane.

În ultimii peste zece ani, nici chiar dublarea costurilor de acces nu a reuşit să determine o scădere a numărului de vizitatori. Dacă în 2004 pentru un bilet se plătea 30 yuani, în prezent accesul se face cu un cost de 60 yuani (1 aprilie – 31 octombrie) şi 40 yuani (1 noiembrie – 31 martie).Poarta de nord a „Oraşului Interzis”

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Descoperind China, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la “Oraşul interzis” a desfiinţat casa de bilete

  1. Pingback: Ce trebuie să știi dacă mergi în China: Biletele pentru intrarea în „Orașul Interzis” se pot procura doar online – romania-de-azi.com

  2. Pingback: Ce trebuie să știi dacă mergi în China: Biletele pentru intrarea în „Orașul Interzis” se pot procura doar online – noutati.pw

  3. Alexandru Boariu spune:

    Dane, mi-am permis sa fac o știre din asta. Sper ca nu te superi. Te salut, cu drag, Al Boariu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.