Festivalul de literatură UE-China 2017

Prima ediție a Festivalului de literatură Uniunea Europeană-China a fost inaugurat marți, la Beijing, la eveniment fiind invitați 28 de autori europeni și chinezi. Festivalul este primul eveniment dintr-o serie care fac parte din inițiativa #ExperienceEurope și care urmărește să prezinte cultura, instituțiile și personalitățile europene publicului chinez. La prima ediție a festivalului, Uniunea Europeană este reprezentată de opt autori din Austria, Belgia, Croația, Grecia, Italia, Lituania, Luxemburg și Slovacia. 

„Opt autori proeminenți europeni au ales să-și reprezinte țările la acest eveniment istoric și suntem mândri că ni se alătură scriitori minunați din întreaga Chină. La Beijing și Chengdu, festivalul va implica o serie de evenimente și discuții literare în care vor fi făcute schimburi de idei, publicul fiind stimulat să se implice și să celebreze diversitatea culturii europene și chineze”, a declarat Ambasadorul UE în China, E.S. Hans Dietmar Schweisgut, în cadrul ceremoniei organizate la Beijing.

Festivalul literar se va desfășura în capitala Chinei în perioada 21-24 noiembrie și la Chengdu în perioada 25-27 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, agenda evenimentului include discuții despre viața scriitorilor, semnificația diversității literare, transformarea mass-media literare în epoca digitală. De asemenea, evenimentul oferă publicului chinez oportunitatea de a observa diversitatea în procesul creației, dar și să interacționeze cu reprezentanții celor două culturi. Mai multe informații pe eu-china.literaryfestival.eu

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Europa, Europa - Asia, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.