Când în Democrație ești condamnat înainte de judecată. Cazul Liviu Dragnea!

Am mai spus și voi repeta până când cei care mai au o brumă de inteligență, măsură și decență vor înțelege: LIVIU DRAGNEA NU ESTE VINOVAT de absolut nimic, doar pentru că Direcția Națională Anticorupție (DNA) emite un comunicat!
DNA a devenit o instituție abuzivă, este prima care încalcă legile României și legile internaționale, fără însă a răspunde, fără a fi obligată să revină în matca legală pentru că … majoritatea parlamentară condusă de Liviu Dragnea nu este capabilă să acționeze potrivit legii!
Prin comunicate în care presupuse fapte bazate pe suspiciuni sunt prezentate și promovate în spațiul public drept condamnări, DNA își depășește rolul și abuzează cadrul legal. Mai mult, chiar DNA susține că Dragnea este nevinovat, însă asta contează mai puțin câtă vreme imaginea publică de mafiot și criminal i-a fost construită cu ajutorul unei instituții publice!

DNA, sub conducerea Codruței Kovesi, se substituie de mai mulți ani justiției care este în exclusivitate apanajul judecătorilor.

Cum să duci o bătălie cu Codruța Kovesi-DNA, în condiții de demnitate ZERO!

Aici nu iau apărarea liderului PSD, Liviu Dragnea. Iau apărarea unor principii: DREAPTA JUDECATĂ și PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE!

Realitatea românească, începând din 2005, arată că diferența dintre acțiunile organelor Siguranţei şi ale Securităţii, și cele ale DNA, tinde spre zero. Azi lipsesc abuzurile și exterminarea fizică, deși sunt cazuri care pot confirma inclusiv existența acestora.

Președintele Senatului către Președintele României: „O să prezint domniei sale și mai cu seamă opiniei publice un membru important al ‘statului paralel’, doamna Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ”

Pentru cei care mai au mintea limpede, care mai au resursele necesare pentru a se detașa pentru a cuprinde întreaga imagine, este clar că asistăm la o nouă bătălie pentru preluarea puterii din România. O bătălie nedemocratică, lipsită de reguli, cu puternice imixtiuni străine în afacerile interne politice și economice ale României. Asistăm la o nouă tentativă de lovitură de stat, dusă cu ajutorul instituțiilor statului român, împotriva statului român, similar evenimentelor din 1989 și de după.

Incapacitatea de acțiune și decizie este o vină capitală a liderului PSD și a majorității conduse de Liviu Dragnea, incapacitate egală cu o trădare electorală.

DNA România, marketizarea regională a modelului american

Prin comunicate în care presupuse fapte sunt prezentate și promovate în spațiul public drept condamnări, DNA își depășește rolul și abuzează cadrul legal. La fel, prin ieșirile publice, procurorul șef Codruța Kovesi încalcă legea și ierarhiile, fapt care, într-un stat bazat pe legi, ar conduce la demiterea din funcție și excluderea din magistratură. Dar, din păcate, România nu este cel mai bun exemplu atunci când vine vorba despre aplicarea legii.

Revenind la ultima mișcare strategică făcută de DNA, sechestrul asigurător și poprirea asigurătorie instituită pe bunurile lui Liviu Dragnea nu reprezită mare lucru, simplist aceste măsuri reprezentând că Dragnea nu are voie să întrăineze bunurile vizate.

FINAL DE MANIPULARE: DNA și-a arogat atribuția de a verifica legalitatea și oportunitatea unui act normativ cu încălcarea competențelor constituționale ale Guvernului și Parlamentului

Dar, ce te faci când DNA se substituie Justiției și afirmă are de recuperat un prejudiciu estimat la peste 127 de milioane de lei, afirmând că Dragnea este vinovat deși nu a fost condamnat de nicio instanță? Iar după ce lansează afirmații grave la adresa unei/unor persoane, DNA are grijă să plaseze în finalul fiecărei comunicări publice: „Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” (vezi comunicatul DNA)

Altfel spus, Liviu Dragnea este nevinovat până la proba contrarie. Dar … mai contează?

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, Din arhive, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.