Republica Moldova stimulează relațiile de cooperare cu R.P. Chineză

Ambasada Republicii Moldova în R.P. Chineză a participat, în perioada 28 mai – 1 iunie, la Târgului Internațional pentru Schimburi și Servicii din Beijing (CIFTIS). În cadrul unui stand aflat sub patronajul ambasadei, trei compani moldovenești au prezentat, la Centrul Național de Conferințe din China (din Beijing), oportunităţi de afaceri și investiționale în domeniul turismului şi vinurilor, susținând și stimulând consolidarea parteneriatelor existente, o mai bună cunoaştere a tendinţelor pieţei chineze, dar și stabilirea de noi relaţii de afaceri.

Trebuie spus ca noul Ambasador al Republicii Molodva în China, E.S. Denis Jelimalai, a fost prezent la eveniment pentru a susține interesele economice ale țării sale, dar și pentru a evidenția eforturile depuse în competiția generată de dorința de a accede pe piața chineză și de a atrage investiții chineze in R. Moldova.

Organizat anual de Societatea pentru Cercetarea Dezvoltării Urbane din China, CIFTIS este susținut de Ministrerul chinez al Comerțului și autoritățile municipale din Beijing, programul ediției din acest an incluzând forumuri și discuții de afaceri, ceremonii desemnare a unor contracte de cooperare.

CIFTIS este una dintre cele mai cuprinzătoare platforme de cooperare la nivel mondial, specializată în comerţul cu servicii, care acoperă o serie de domenii privind afacerile, comunicațiile, construcțiile, ingineria, distribuția, educația, mediul, finanţele, sănătatea, turismul, cultura, sportul și transportul, arii care au devenit componente indispensabile în dezvoltarea urbană a secolului XXI.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, Europa - Asia, Republica Moldova, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.