Volumul TIMPUL CHINEI prezentat la Salonul Bookfest 2018

Și a fost “TIMPUL CHINEI” la ediția 2018 a Salonului Internațional de Carte Bookfest, București 2018. De Ziua Copilului (1 iunie), împreună cu Prof. Univ. Dr. Luminița Bălan și Ana Antonescu (Editura Corint), am vorbit despre China, istorie, prezent și perspective.
Alături de “TIMPUL CHINEI”, Editura Corint a prezentat și volumul “Povestea ceaiului”, de Wang Xufeng, în traducerea Anei Avram (foto jos) – o tânără dar extrem de promițătoare, truditoare în universul sinologiei.
Mulțumesc organizatorilor.
Foto eveniment credit: Asociatia CHINARO

Proiectului „Timpul Chinei/中国时代”, apărut la Editura Corint cu sprijin financiar din partea Radio China Internațional (RCI), este un proiect foto dedicat dedicat Centenarului României și Semicentenarului secției de limbă română a RCI, în care am încercat să arăt că:

Cine vrea să înțeleagă Secolul XXI trebuie să ajungă în CHINA, acolo unde TIMPUL păstrează emoţii, nuanţe, legende și imagini milenare, indispensabile în realitatea vremurilor pe care le numim moderne.
În CHINA ai şansa să parcurgi milenii într-o singură vacanță, pentru că TIMPUL se exprimă dual: prin intermediul locurilor, oamenilor, care îl fac să fie mereu același; prin intermediul dezvoltării care îl face să fie mereu altul.
Aici, în fiecare zi, se construiește, se avansează, se adaptează, se transformă, se exprimă și imprimă timpului un nou sens, o nouă valoare, pe model chinezesc. Este una dintre explicațiile pentru care China rămâne aceeași. Un loc în care timpul încă mai are valoare și sens.
TIMPUL CHINEI este despre oameni, locuri și detalii surprinse în fotografie, în care sunt criptate visele, ambițiile și încăpățânările unui popor despre care se poate vorbi cu invidie și pasiune, mai ales dacă ajungi să îl cunoști și să îl accepți.” – Cuvântul autorului.

Cărţi semnate Dan Tomozei

Dat fiind sprijinul primit pentru realizarea acestui volum, care în cele 128 de pagini prezintă 59 de imagini realizate în timpul călătoriilor efectuate în China, aduc mulțumiri domnului Wu Min – directorul secției de limbă română – Radio China Internațional, doamnei Wang Wenzhi – departamentul pentru angajații străini ai Radio China Internațional, doamnei Ana Antonescu – director editorial Grupul Corint și colegilor din cadrul editurii: Lorena IonicăDan MihalacheMirella Axinte.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Cărţile mele, China, Descoperind China, Înţelege China, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.