China testează un medicament împotriva noului coronavirus

Autoritățile medicale din China au demarat de câteva zile studiile clinice împotriva noului coronavirus, fiind utilizat un medicament experimental din SUA. Testele sunt derulate la Spitalul Prieteniei China-Japonia din Beijing, pe un grup de 270 de pacienți afectați ușor și moderat de infecția cu noul coronavirus.

Studiile clinice cu medicamentul Remdesivir vor fi derulate în perioada 3 Februarie – 27 Aprilie la spitalul din Beijing dar și la Wuhan, epicentrul focarului.

Remdesivir este dezvoltat de compania americană de biotehnologie Gilead Sciences. Medicamentul a fost administrat primului caz infectat cu noul coronavirus din SUA, un bărbat de 35 de ani. Simptomele de pneumonie ale pacientului au regresat într-o singură zi, fără efecte secundare după administrarea medicamentului, arată New England Journal of Medicine.

Producătorul medicamentului a anunțat că acesta nu este încă licențiat sau aprobat la nivel mondial, neavând dovedită statistic eficiența șisiguranța în utilizare. Cu toate acestea, medicamentul a fost acceptat dată fiind situația din China.

Studiile clinice derulate la Beijing și Wuhan sunt derulate cu aprobarea Centrului de Evaluare a Medicamentelor din cadrul Administrației Naționale a Produselor Medicale din China.

Datele oficiale prezentate în dimineața zilei de 4 Februarie, arătau că numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 20.471 în China și 159 în restul lumii. Numărul deceselor este de 425 în China și un caz în afara Chinei (Filipine), iar numărul cazurilor recuperate a ajuns la 632.

În Capitala Beijing, raportarea din 4 Februarie prezenta 228 cazuri confirmate și un deces (înregistrat la 31 Ianuarie).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.