FORȚA CHINEI: Al doilea spital construit în zece zile!

Autoritățile din Wuhan au recepționat și predat, astăzi, al doilea spital improvizat rezervat pcienților afectați de noul coronavirus (2019-nCoV). Spitalul Leishenshan (Muntele Zeului Tunetului) are 1.600 de paturi și o acoperire de 75.000 de metri pătrați.

Lucările la cel de-al doilea spital au început la data de 25 Ianuarie și au fost încheiate astăzi, ultimele trei zile fiind alocate pentru instalarea dotările sanitare și medicale. Spitalul este prevăzut cu absolut toate dotările necesare unui spital de înaltă performanță.

Activitatea medicala de la Spitalul Leishenshan va fi asigurată de sute de cadre medicale aparținând Armatei Populare de Liberare (PLA) și universităților medicale ale armatei, marinei și forțelor aeriene ale PLA. Multe dintre cadrele medicale au o experiență bogată acumulată în eradicarea SARS din 2003, în misiunile anti-Ebola din Sierra Leone și Liberia.

APEL DIN CHINA: Opriți isteria coronavirus, păstrați decența și rațiunea!

Ca și în cazul primului spital improvizat inaugurat la data de 3 Februarie, arhitecții și inginerii chinezi au realizat proiectul în cinci ore și au realizat planul de lucru prentru realizarea proiectului în 24 de ore! Câteva mii de muncitori au acționat în flux continuu, pentru ca activitatea de construcție să se desfășorare în flux continuu.

Până astăzi, 5 Februarie, în întreaga Chină au fost raportate 24.363 cazuri confirmate cu noul coronavirus, iar în restul lumii alte 182 de cazuri.

Spitalele din China au externat, până astăzi, 892 de pacienți recuperați după ce au contactat noul coronavirus. Tot astăzi, numărul celor decedați ca urmare a degenerărilor provocate de noul coronavirus a ajuns la 491.

În capitala Beijing, potrivit raportărilor făcute la data de 5 februarie, erau confirmate 253 de cazuri, cu vârste cuprinse între 9 luni și 91 de ani. Din total, 10 bolnavi sunt în stare critică. De asemenea este întegistrat un deces, anunțat la data de 31 ianuarie.

AICI  găsiți o hartă actualizată a evoluției noului coronavirus, cu numărul de cazuri și pacienți înregistrați în China și în lume.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.