OMS susține că sunt necesare 675 milioane USD pentru controlul focarului noului coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că este nevoie de 675 de milioane  USD, în următoarele trei luni, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus și pentru a proteja statele cu sisteme de sănătate mai slabe. Potrivit directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, planul strategic de pregătire și răspuns este gândit să ghideze dezvoltarea planurilor de răspuns la focare pentru diferite țări.

Liderul OMS a declarat că din cele 675 milioane USD, 61,5 milioane vor fi alocați pentru contracarare focarului, restul urmând să fie direcționat zonelor și țărilor cu risc ridicat sau care au nevoie de ajutor.

Conform OMS, planul se va concentra pe instituirea rapidă a cooperării internaționale și a suportului tehnic, promovarea nivelului de prevenire și control și reducerea extinderii noului coronavirus, dar și sprijirea sistemelor de sănătate din țările cele mai vulnerabile.

În plus, programul va ajuta la identificarea, izolarea și îngrijirea pacienților timpurii, va împărtăși informațile critice, va accelera cercetarea și dezvoltarea diagnosticării, tratamentului și vaccinurilor, căutând să reducă impactul social și economic negativ.

—-

Oficialii guvernului din provinciei chineze Hubei au prezentat, joi seara, o serie de sfaturi legate de igienă, reiterând necesitatea meținerii igienei, cu precădere igiena mâinilor și feței, igiena la domiciliu și locul de muncă, utilizarea de dezinfectanți (acolo unde se impune) și nu în ultimul rând asigurarea unei bune aerisiri a încăperilor, cu precădere dimineața.

Oficialii au mai arătat că se fac eforturi uriașe pentru conștientizarea și respectarea recomandărilor de protecție: utilizarea măștilor medicale în spațiile publice și chiar a mănușilor, acolo unde este nevoie să se intre în contact cu locuri comune (uși, toalete, produse alimentare și nealimentare etc.)

—-

Pe de altă parte, date privind evoluția cazurilor înregistrate cu noul coronavirus erau, joi, la ora 22:00 ora Beijing:

Cazuri confirmate: 28.139 în China, peste 200 în restul lumii

Cazuri suspecte: 24.702 în China

Decese: 564 în China, 1 în străinătate

Cazuri recuperate: peste 1.339

În China este activat sistemul de urgență de gradul 1 în 31 de provincii, regiuni autonome și municipalități din partea continentală

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.