Pe fondul potențialei recesiunii globale provocate de COVID-19, China solicită reducerea tarifelor

China a cerut, în cadrul G20, reducerea tarifelor colective, lansând un apel pentru creșterea încrederii și combaterea potențialei recesiuni globale provocate de pandemia cu noul coronavirus COVID-19, transmite CGTN.

Președintele Xi Jinping (foto) a transmis în cadrul reuniunii desfășurate joi, prin video-conferință, ca țările G20 trebuie să adopte acțiuni clare pentru „reducerea tarifelor, eliminarea barierelor și facilitarea fluxului comercial nelimitat”.

De asemenea, liderul chinez a susținut că G20 are datoria de a transmite „un semnal puternic de restabilitate și încredere pentru redresarea economică globală”.

Semnalul lansat de Xi Jinping vine după ce Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, a declarat că pandemia va provoca o recesiune cel puțin la fel de grea ca în timpul crizei financiare globale din 2008 sau mai rău, fiind necesară o îmbunătățire a politicilor macroeconomice.

În acest cadru, președintele Xi a cerut țărilor G20 să își coordoneze politicile la nivel macro, pentru a contracara impactul negativ asupra economiei mondiale. Măsurile ar include “politici fiscale și monetare ferme și eficiente” și o reglementare financiară mai coordonată, pentru a menține stabilitatea lanțurilor de aprovizionare industrială și globală.

Conform declarației emise la finalul G20 de joi, țările membre s-au angajat să injecteze peste cinci trilioane USD în economia globală, ca parte a politiciLOR fiscale, a măsurilor economice și schemelor de garantare, pentru contracararea impactului social, economic și financiar generat de pandemia COVID-19.

În plan intern, banca centrală a Chinei a pus în aplicare o serie de măsuri pentru injectarea de lichiditate pe piață și pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv prin reduceri de taxe, scutiri sau amânări de rate și dobânzi.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.