COVID-19 | Wuhan a închis un spital destinat pacienților în stare critică

Unul dintre ultimele spitale desemnate pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare critică, din orașul Wuhan, a fost închis luni, ca urmare a faptului că numărul pacienților spitalizați a ajuns la limita minimă, fiind transferați într-un compartiment izolat al unui sanatoriu.

În cadrul Union Hospital’s Optics Valley, de la data de 9 februarie, au fost tratați 1.462 de pacienți cu COVID-19, echipele de intervenție fiind asigurate de cadre medicale din Shanghai, Jiangsu, Zhejiang, Fujian, Shandong și Guangdong. După două luni de efort continuu, după o perioadă de carantină și odihnă, cadrele medicale se vor întoarce în orașele de origine și la spitalele de care aparțin.

După o perioadă de dezinfectare, spitalul închis luni va fi reintegrat în circuitul medical generalist.

Potrivit comisiei de sănătate de la nivel provincial, în Hubei încă sunt în supraveghere spitalizată 1.733 pacienți cu COVID-19, dintre care 427 sunt în stare severă, iar 174 în stare critică.

În actualele condiții, autoritățile din Wuhan vor ridica restricțiile de călătorie începând cu data de 8 Aprilie, în condițiile în care la nivelul Chinei, de la 28 Martie a.c., a fost restricționată temporar intrarea străinilor cu vize valabile și permise de ședere.

Potrivit datelor oficiale prezentate la 31 Martie 2020, numărul total de cazuri COVID-19 înregistrate în China continentală a ajuns la 81.518, din care 771 provenite din străinătate. De asemenea, numărul deceselor înregistrate a ajuns la 3.314.

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.