Voluntariat pentru Iohannis … mesajul (pe) care nu îl va citit, niciodată!

Dragi români,
parcurgem o perioadă grea, dificilă, în care cei săraci sunt puși la grea încercare.

Însă, mai mult decât aceștia, la grea încercare sunt puși toți ce care, în această perioadă, pierd pe cineva drag. Este cu atât mai greu cu cât despărțirea are loc în condiții de izolare, de nedrept și greu de luat rămas bun.

Suntem într-un moment al existenței noastre în care trebuie să demonstrăm o profundă și puternică solidaritate și înțelegere. Mai ales cei bogați în fața celor cu venituri mici sau care trăiesc la limita subzistenței.

De aceea, astăzi dimineața am cerut guvernului, și deja am semnat, o ordonanță de guvern prin care toate băncile, companiile, naționale sau multinaționale, vor trebui să contribuie la un fond național de solidaritate cu o sumă egală cu 30% din valoarea rulajului din anul 2019. Pentru această valoare, statul va diminua taxele și impozite aferente companiei în acest an.

Astăzi dimineață am cerut guvernului, și deja am semnat, o ordonanță de guvern prin care granițele României se închid. Accesul în țară se va face obligatoriu prin filtre de carantină, cu o perioadă sde 14 zile, carantină care va fi instituită la graniță, în spații amenajate cu sprijinul Armatei Române. Nimeni nu va mai intra în România fără o prealabilă verificare medicală și perioadă de carantină.

Astăzi dimineață am cerut guvernului, și deja am semnat, o ordonanță de guvern prin care toate magazinele și piețele din România vor prelua cu obligativitate produsele agricole din zona producătorilor autohtoni. Potrivit ordonanței, autoritățile locale vor avea sarcina de a menține prețurile la nivelul perioadei aferente din 2019, sub sancțiunea legii.

De asemenea, astăzi dimineață am cerut guvernului, și deja am semnat, o ordonanță de guvern prin care ambasadele României din întreaga lume au sarcină ca în maxim 48 de ore să prezinte Ministerului de Externe și guvernului liste cu oferta de produse medicale necesare de urgență în România, existente în țara în care se află.

Nu în ultimul rând, astăzi dimineață am cerut guvernului, și deja am semnat, o ordonanță de guvern prin care se deschid toate bisericile, de toate confesiunile, fiind în sarcina fiecărui enoriaș să respecte distanța socială și să se protejeze cum știe mai bine.

Dragi români,
sunt în măsură să vă mai anunț că, întregul corp administrativ central, reprezentat de președintele țării, premier, guvern, secretari de stat, parlamentari și birourile parlamentare, pe întreaga durată a stării de urgență la nivel național, vor dona 80% din veniturile bugetare în contul fondului național de solidaritate.

La final, vreau să vă rog să priviți cu simpatie și susținere totală corpul medical românesc. Trebuie să admitem că au fost luate decizii greșite, că s-a acționat cu gravă eroare în unele spitale, însă suntem obligați să asumăm responsabilitatea. Am cerut ca fiecare spital să fie păzit de forțele de ordine naționale, iar medicii și cadrele medicale să intre sub regim de protecție. Orice agresiune verbală sau fizică la adresa cadrelor medicale trebuie să înceteze.

Și o ultimă rugăminte adresată mass media. Rog toți operatorii de radio și televiziune să sisteze exploatarea cazurilor și perioadei în care ne aflăm. Vă rog să faceți rating prezentând eforturile medicilor, suportul moral acordat de artiștii României, dar mai ales prezentând eforturilor făcute de Biserică și oamenii simplii, implicați în susținerea păturilor sociale cele mai defavorizate în această perioadă.

Avem în vedere ridicarea, în cel mai scurt timp, a interdicției de mișcare și interzicerea tăierilor și exportului de masă lemnoasă.

Vă mulțumesc pentru încredere și înțelegere.
Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

Președintele României, Klaus Werner Iohannis

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Voluntariat pentru Iohannis … mesajul (pe) care nu îl va citit, niciodată!

  1. Mihai spune:

    Visul unei nopți de … primăvară !

  2. Florin spune:

    Textul era foarte bun pentru 1 Aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.