După ce au închis Bisericile, guvernul merge cu cerșitul la BOR!

Guvernul lui Iohannis nu contenește să uimească prin ipocrizie, miocănie și lipsă de respect. După ce a dispus închiderea bisericilor, după ce forțează de luni de zile o ruptură între enoriași, cler și credința strămoșească, Guvernul lui Iohannis merge cu cerșitul tocmai la Biserică! Acești blestemați ajunși că decidă soarta României, se adresează Bisericii Ortodoxe Române (BOR) cerșind ajutor!

Dincolo de stilul adresării, de o jignitoare și grețoasă lingușire (repet, după ce a dispus închiderea Bisericilor și Mănăstirilor, după ce mii de preoți au ajuns lipsiți de orice sursă  suplimentară de venit care să se adauge celor câteva sute de lei asigurate de la stat), Guvernul lui Iohannis, prin Ministerul Educației și Cercetării, cerșește!

Este inadmisibil să vezi un ministru al Educației care formulează idei generatoare de confuzii, căci din prima frază nu înțelegi cine este ministrul: doamna Anisie sau Preafericitul Daniel:

„Mă adresez Preafericirii Voastre, în calitate de părinte, profesor și ministru al educației și cercetării.”

Pentru a sublinia încă odată ceea ce știe o țară întreagă, ministrul Anisie recunoaște că  „trăim vremuri pentru care nu am fost pregătiți înainte„! Înainte, când, doamnă ministru? Există o entitate, măcar una, care să fii fost pregătită „înainte” pentru pandemia COVID-19?

Dar, pentru a sublinia ipocrizia și lipsa de luciditate a guvernului lui Iohannis, ministrul Anisie cere ajutor unei instituții (BOR) pe care a închis-o, arătând cu deasupra de măsură că nu înțelege nici măsurile luate, nici modul de funcționare al Bisericii.
Altfel cum să ceri ajutor unei instituții care funcționează mai ales pe bază de donații benevole din partea enoriașilor, enoriași pe care i-ai izolat în case, iar Bisericile le-ai înconjurat cu poliție, jandarmi și armată!

„… vă invit să fiți solidari cu educația și să vă alăturați acestei campanii prin donarea de tablete sau laptop-uri, propunând campania și în rândul eparhiilor din cadrul Patriarhiei Române (…)”. 

Este rușinoasă și degrandată inițativa guvernului lui Iohannis! O inițiativă care arată încă odată nivelul sfidării și imbecilității liberalilor!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, CORONAVIRUS 2020, De departe ... România, România. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.