FOTO – Kim Jong-un a inaugurat o fabrică de îngrășăminte fosfatice

Liderul suprem al Republicii Populare Democrate din Coreea (Coreea de Nord), Kim Jong-un, a participat vineri la inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte fosfatice, transmite agenția de știri KCNA, preluată de presa din China, Coreea de Sud și Japonia.

Ceremonia de încheiere a lucrărilor și de inaugurare a fabricii de îngrășăminte de la Sunchon a fost programată în ziua de 1 Mai, pentru a marca sărbătoarea internațională a oamenilor muncitori din întreaga lume.

În timpul ceremoniei, după tăierea panglicii inaugurale, Kim a declarat că odată cu deschiderea fabricii și începere producției, „agricultorii se vor putea concentra pe atingerea obiectivului stabilit de partid privind asigurarea cerealelor”, informează KCNA.

La ceremonia organizată de 1 Mai, alături de liderul suprem Kim Jong-un a fost prezentă și sora acestuia, Kim Yo-jong, și înalți reprezentanți ai Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Mai mult, este de reținut faptul că majoritatea celor care au paricipat în mulțime la ceremonie purtau măști medicale de protecție.

COVID-19 | Mai multe ambasade din Coreea de Nord închid misiunile, deși țara nu are raportat niciun caz!

Aceasta a fost prima apariție publică a liderului de la Phenian în ultimele mai mult de 20 de zile.

Prietenia China-Corea de Nord reconfirmată, la Beijing, de Xi Jinping și Kim Jong-un

Astăzi s-a scris o pagină de ISTORIE, în Peninsula Coreeană!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, Asia, Din arhive, Din presa chineză, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.