Ziua frustrărilor europene!

Dacă nu ai perspectiva unui criminal economic lipsit de absolut orice limită, imaginea Uniunii Europene de astăzi seamănă tot mai mult cu spectacolul prafului de pușcă american. Frăția UE-SUA funcționează perfect atunci când trebuie impuse guverne, demolate economii, arestați sau eliminați lideri naționali care nu înțeleg să își predea țările pe tavă, necondiționat. Este o lecție despre naivitate pe care românii o primesc de 30 de ani.

Ce avem să reproșăm ca români Uniunii Europene? Dubla măsură, cârdășia cu multinaționalele, șantajul politic și economic, deturnarea justiției, refuzul de a ne considera egali într-o uniune care promovează unitatea și egalitatea, prezentarea falsă și mistificarea realităților românești în rapoartele oficiale etc.!

Însă, cea mai gravă acuzație la adresa Uniunii Europene vizează promovarea corupției instituționale, prin selectarea și promovarea unor vânduți și trădători servili UE! O acțiune care contiună să afecteze economia națională, redusă la stadiul de consum, adică de totală dependență.

DESPRE PARTENERIATE ÎN CRIZĂ: SUA și UE ne izolează, China și Rusia ne ajută!?

România este de mulți ani un uriaș supermarket din care europenii și americanii vin, privesc, apoi cumpără pe mai nimic absolut totul: de la pământ, la oameni! Așa se face că românii au apă, gaze, petrol, dar le plătesc la costuri uriașe străinilor.

Când liderii europeni, egali cu noi după litera tratatului de aderare, se comportă sfidător și abuziv, românii trebuie să plece capul și să își înghită vorbele!

Când liderii europeni din Comisie, Parlament sau Consiliu, țin lecții anti-corupție, nu este permis să arăți că România este spațiu de import de corupție, import făcut tocmai din țările care conduc Uniunea Europeană!

Când Uniunea Europeană și SUA au inventat și pervertit instituțiile României, pentru a elimina din spațiul public absolut orice voce dominată de patriotism, românii trebuie să plece capul și să tacă!

În mod cert, românii sunt vinovați pentru realitatea în care, la București, sunt aleși și promovați lideri vânduți intereselor străine!

Lista vânduților este simplă și scurtă, în ordinea agravării faptelor: serviciile de informații, politicienii, Justiția, mass-media, și abia în cele din urmă electoratul tot mai ușor de direcționat pe fondul precarității sistemului educațional și economic.

Mândria de a fi european în Uniunea Europeană de astăzi este extrem de dur afectată, odată în plus, de reacția discreționar-egoistă afișată în timpul pandemiei COVID-19! O nouă lecție despre „NOI și VOI”.

NOI, cei mari și cu drepturi din UE: cu precădere Germania, Franța, și VOI ceilalți care trebuie să înghițiți tot ce decidem NOI: cu precădere țările din Europa Centrală și de Est!

România are în această perioadă o guvernare total obedientă intereselor străine. În fond, asta au urmărit și urmăresc „partenerii strategici” ai României. Să aibă la București servitorii lor, necum servitori ai intereselor românilor!

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, De departe ... România, EU Centrală şi de Est, Europa, România, Uniunea Europeană. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.