BEIJING | Elevii de clasa a IX-a revin la cursuri

Peste 84.200 de elevi de clasa a IX-a din Beijing (ultimul an din ciclul I de pregătire medie în sistemul educațional chinez) vor relua cursurile începând de luni, 11 mai, au anunțat reprezentanții Comisiei pentru Educației din capitala Chinei. Decizia a fost luată în condițiile în care epidemia COVID-19 a fost pusă sub control.

Alături de cei 84.200 de elevi, la cursuri se vor întoarce peste 13.200 de cadre didactice, împreună urmând să pregătească examenul Zhongkao/中考 de final de ciclu școlar (similar examenului de treaptă organizat până în anii ’90 în România).
Potrivit China Daily, pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus, autoritățile au adoptat și impus măsuri suplimentare de testare și verificare, specifice vârstei.

Prima grupă de elevi care au reluat cursurile în capitala Beijing a fost cea a elevilor din anul terminal de liceu, aceștia revenind la școală la data de 27 Aprilie. Este vorba de aproximativ 49.900 de elevi din 254 de licee, care vor participa în această vară la examenul Gaokao/高考 (similar bacalaureatului).

Despre Dan Tomozei

gazetar din România
Acest articol a fost publicat în Analize - Comentarii, China, CORONAVIRUS 2020, Din arhive, Din presa chineză, Înţelege China, Veşti din China. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.